Dit zijn de 6 belangrijkste tuinverlichtingstrends van 2021

De zon breekt door, de eerste bloemen en planten staan weer in bloei: het tuinseizoen gaat van start. Hier zijn de belangrijkste tuinverlichtingstrends.

1. ‘Duurzame verlichting’

De afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker thema geworden. Dat zie je ook terug in het gebruik van tuinverlichting. Een bekende tuintrend is een klimaatbestendige tuin, waarbij onder meer gedacht wordt aan de afvoer van regenwater. Daar hoort uiteraard duurzame verlichting bij. Met de LED-verlichting van in-lite zit je wat dat betreft goed. Je bespaart hier makkelijk energie mee! Door het stijlvolle en moderne uiterlijk van de buitenlampen zorgt het in elke tuin ook nog eens voor meer sfeer.

2. ‘De slimme tuin’

De wereld ontwikkelt zich ongelofelijk snel op het gebied van technologie. Bijna alles bestuur je tegenwoordig vanaf een app. Het maakt ons leven net een beetje makkelijker. Het beheer van je tuinverlichting kan dan uiteraard niet achterblijven. De in-lite Smart HUB 150 is hier het perfecte voorbeeld van. Dankzij deze slimme transformator bestuur je vanaf een smartphone simpel de tuinverlichting. Alle functionaliteiten stel je in en sla je op in de voor iOS en Android ontwikkelde app. Vervolgens deel je dit met andere in-lite app gebruikers. Zo geniet jij van een slimme tuin!

3. ‘Natuurlijke verlichting’

Een tuintrend is de wilde tuin met veel groen. Daarbij past buitenverlichting die één is met jouw tuin. Het laat de tuin nog meer tot leven komen. Dit doe je met tuinverlichting die qua uitstraling aansluit bij alles wat je terugziet in je tuin. Dat kun je kiezen voor armaturen die van hout zijn, maar ook van aluminium in strakke en bijpassende kleuren, zoals zwart of corten. Wil je echt eenheid creëren tussen de verlichting en de begroeiing? Dan is er de in-lite SWAY. Dit armatuur is subtiel en flexibel. Doordat het net als jouw planten meebeweegt met de wind ontstaat er een natuurlijk en zwevend effect van de tuinverlichting. Dat geeft gegarandeerd een bijzonder lichtbeeld!

4. ‘De tuin van eenheid’

Strak en stijlvol zijn twee kernwoorden als het gaan om de tuinverlichtingstrends van 2021. Daarom vind je bij Tuinverlichtingswinkel.nl buitenlampen die passen bij elke tuin. Met een strak uiterlijk van de armaturen creëer je eenvoudig eenheid. Dit geeft extra rust wanneer je wil ontspannen in de tuin. Combineer daarom muurlampen en staande lampen van dezelfde serie met elkaar, zoals de in-lite ACE. Kies één serie past bij jouw tuinontwerp en vind een kleur die matcht bij de uitstraling van jouw buitenomgeving.

5. ‘In de spotlight’

Het is goed om in deze tijd wat meer stil te staan bij wat je hebt. Geniet van hetgeen wat je hebt gecreëerd in de tuin. Het is ook steeds populairder om de mooiste tuinelementen wat extra aandacht te geven. Met een mooie scope zet jij je struik, boom of beeld in de spotlight! In-lite ontwikkelde speciaal voor het uitlichten van grote bomen de in-lite Big Nero en in-lite Big Nero Narrow. Met een krachtige straal zet je de eyecatchers ook in het donker in het zonnetje. Daarmee geef jij jouw tuin de uitstraling die het verdient

6. ‘Het sfeervolle pad’

Het is altijd prettig om te weten waar je loopt. Met niet alleen handige, maar ook stijlvolle staande lampen vind je ook in het donker eenvoudig de weg op je tuinpad. Het geeft dus een stukje veiligheid. Bovendien voeg je extra sfeer toe aan je tuinpad met strakke staande buitenlampen. Een sfeervol pad creëren voor je oprit? Met kleine grondspotjes maak je van jouw oprit of tuinpad een bijzondere route. Speel met verschillende groottes voor een indrukwekkend resultaat!

Een vakantieplek aan huis

Hoe deze zomer gaat verlopen, moeten we afwachten. De kans dat we veel op onze eigen tuin zijn aangewezen is nog groot. Daarom is het des te belangrijker dat jouw tuin een plek is waar je heerlijk tot rust kunt komen. Creëer met een sfeervolle tuin een vakantieplek aan huis. Genieten van de avonduren doe je het beste met deze tuinverlichtingstrends. Kijk op Tuinverlichtingswinkel.nl voor jouw favoriete buitenlampen.