Je tuin aanpakken: de tuintrends 2019

Inspiratie nodig om je tuin aan te pakken? Lees onze samenvatting van de tuintrends van dit jaar, gericht op de beste en mooiste tuinmaterialen.

Terug van weggeweest: De water- en natuurvriendelijke tuin

Maar dan wel in de moderne variant :-), dus boordevol handigheidjes en onderhoudsarme materialen. 

Hoe dan ook, compleet betegelde tuinen zijn echt niet meer van deze tijd. Betegelde oppervlakken kunnen regenwater niet verwerken. Een goede oplossing hiervoor is tegels in combinatie met grind. En nee, grind is niet alleen te verkrijgen in 50 tinten grijs of ouderwets bontbruin... Het bestaat ook in warm rood, zalmroze of natuurlijk groen!

Verder zien we steeds meer smart gardening, dus snufjes en tools om jou het vele tuinwerk te ontnemen of in ieder geval makkelijker te maken. Robotmaaiers, tuinverlichting met bediening vanaf je telefoon, of denk aan Bluetooth thermometers om het vlees in je Kamado BBQ in de gaten te houden.

Lees ons blogartikel over Tuintrends 2019 en doe nieuwe inspiratie op voor jóuw tuinproject!

Geen tijd, zin of budget om je hele tuin aan te pakken? Een kleine aanpassing doet al wonderen! Vervang die saaie betontegels door een fleurige siersplit, pimp je border met witte sierkeien, of kleed je terras aan met tuindecoratie in een kleur die past bij je bestrating.