Winland 3130 snoeischaar

De Winland 3130 1-a is een professionele snoeischaar voor het snoeien van dunne takjes tot takken van wel 24 mm. Door het unieke snijsysteem met speciaal gehard stalen mes beschadigt deze schaar niet de bast en snijdt de allergladste wond zodat het niet kan in rotten. Het snijsysteem snijdt in fases van 6 mm per keer zodat 24 mm in vier keer knippen wel vijf keer lichter gaat dan een gewone schaar. De schaar heeft aluminium handgrepen die ergonomisch zijn zodat ze comfortabel in de hand liggen zowel voor links- als rechtshandigen. De snoeischaar is verkrijgbaar via Join Inter-Trading.

Winland 3130 1 snoeischaar

Er zit een spiraalveer binnenin een koker van de schaar zodat deze niet eruit kan springen. Er zit een speciaal door-en-door gehard mes in voor een lange levensduur en voortdurende scherpte. Dit is een professionele schaar die ook door de betere hoveniers en boomchirurgen wordt gebruikt. Deze schaar is ook uitermate geschikt voor mensen met weinig kracht. Deze schaar wordt al 10 jaar met groot succes door Join Inter Trading in Nederland verkocht.

De prijs van deze schaar is bijzonder laag omdat er door demonstraties grote aantallen worden verkocht. Omdat Join Inter Trading met een artikel demonstreert, bereiken zij een groot aantal mensen tegelijk. Zij hebben deze schaar ook via een speciale groothandel die niet aan winkels levert, zodat deze schaar exclusief blijft voor demonstrateurs en de originele kwaliteit waarborgt. De prijs in de vakgroothandel is door lagere aantallen vaak meer dan het dubbele.

 

Groenschaar is € 15,-
Roterende greep € 23,-

 

Specificaties:
- Voor links- en rechtshandigen
- 4-fasen snoeischaar
- Gehard Carbon staal
- Comfortabele handgrepen
- Professionele kwaliteit
- Uitgevonden voor boomchirurgie
- Zeer geschikt voor rozen en dikkere takken tot 24mm

 

Gebruiksaanwijzing Winland 3130 1 snoeischaar

De bovenste handgreep (de kant die niet knipt) neem je lekker in de hand, zodat je je vingers lang kunt maken om in de onderste handgreep te kunnen knijpen totdat je een blokkade voelt. Deze blokkade is ervoor dat je de bast niet gaat beschadigen waardoor er wondinfecties kunnen ontstaan. Je gaat nu niet (zoals vroeger) heel hard wringen of doorknijpen, maar je houdt de handgreep die in je hand ligt stil zodat je de pols niet meer gebruikt en laat de onderste handreep los tot je een klikje hoort, zodat de schaar is versprongen. Pas dan kun je weer in de onderste handgreep knijpen tot de volgende blokkade. Dit herhaal je tot je door de tak heen bent. De schaar kent 4 trapjes zodat takken van het meest taaie hout tot 24 mm (elke 6 mm x4 =24 mm) bij wijze van spreken op één vinger gesnoeid kunnen worden.

 

Op deze wijze snoei je snijbloemen en rozen tot 6 mm in een keer en in de dikkere takken gaat het systeem voor je werken zodat je comfortabeler knipt en geen kracht meer hoeft te zetten. Dit is bijzonder fijn voor mensen met reuma of spierziektes, omdat zij anders helemaal niet meer kunnen snoeien, maar voor iedereen ook fijn omdat snoeien nog nooit zulk licht werk is geweest. Geen last van blaren meer en ook geen pols- of gewrichtsklachten zoals bij de oude scharen. Dunne takjes of twijgjes kun je in de punt van de schaar knippen, maar de dikker of hardere takken knip (snijd) je achter in de bek van de schaar. Nooit wrikken in een poging tot knippen (aangezien de schaar niet opzij kan snijden) anders zul je de tak en de schaar ernstige schade toebrengen. Je mag wel met het mes een draaiende beweging maken in de lengterichting van het mes, of je buigt de wond iets open zodat de tak op spanning komt en je dikke takken nog makkelijker afsnijdt.

Wat is een goede snoeischaar?

De handsnoeischaar is het belangrijkste en meest onderschatte tuingereedschap, aangezien je anders schade toebrengt aan de plant, struik of boom, waardoor er een infectie kan optreden. De meeste mensen kopen een te goedkope kwaliteit snoeischaar en kunnen dus nooit licht en goed snoeien waardoor het gereedschap snel slijt. Ook moet je te veel kracht zetten om dikkere en/of hardere takken door te knippen De handligging van de snoeischaar is van heel groot belang anders kun je geen kracht zetten en zullen er ook blaren en kramp volgen.

 

Bij een goede kwaliteit snoeischaar kun je onderdelen vervangen, bij goedkope kwaliteiten kan dat niet omdat deze kwaliteit versleten is en moet je een nieuwe kopen (niet professioneel). Onderhoud is het behoud voor langdurig gebruik van je snoeischaren, dus spuit de veer en het mes nadat je de schaar hebt schoongemaakt na gebruik in met teflon-spray. Zo voorkom je roest, aankoeken van vuil en onnodige slijtage. Professionele scharen kosten daarom ook altijd rond de € 50,- (gaan ook 10 keer langer mee). De professionele merken zijn: Felco , Bacho (voorheen Sandvik) en Winland snoeischaren.