Foto: sfeervolle-verzorgde-tuin

Wil je een sfeervolle verzorgde tuin? Volg dan deze 3 tips!

De tuin hoort net zo goed bij het interieur en een verzorgde sfeervolle tuin kan het volledige plaatje helemaal afmaken.

Guido van Loon

Veel mensen hebben verschillende smaken interieur. Zo hebben mensen hun woning volledig ingericht in een moderne, boho of simplistische stijl. Met de juiste verfkleuren, meubels en woonaccessoires. Maar wat er vaak vergeten wordt is de tuin!

Denk hierbij een verzorgde tuin met gemaaid gras en mooie planten of bloemen. Denk aan tuinaccessoires als bankstellen en hangmatten. En vergeet het niet af te stijlen met sfeervolle lampjes of een mooi klassiek beeld. Je smaak in interieur kun je zeker terug laten komen in je tuin. Volg de volgende 3 tips voor een sfeervolle en verzorgde tuin!

Tip 1: Schaf een aantal leuke tuinmeubels aan

Een tuin bestaat uiteraard niet enkel uit gras, bloemen of bomen. Je wilt er in de lente of zomer natuurlijk ook in kunnen relaxen. Ga daarom voor een loungeset! In loungeset is ideaal omdat dit vaak bestaat uit diverse onderdelen, zoals een bank, stoelen en een tafel. Zo kun je de compositie altijd veranderen bij het aantal gasten dat je op bezoek hebt. Ideaal voor gezellige borrelavonden of bbq’s in de zomer. De stoel of bank kun je ook apart gebruiken om heerlijk op te zonnen, slapen of een bank te lezen. Daarnaast zijn de kussen van een loungeset vaak zeer comfortabel en zijn vaak voorzien van een hoes waardoor ze tegen de regen en vocht bestand zijn.

Tip 2: Zorg voor verlichting

Iets wat vaak over het hoofd gezien wordt, is de verlichting in een tuin. Wil je een sfeervolle tuin, dan is dit de perfecte oplossing. Een tuinlamp brengt de sfeer naar een hoger level. Zo kun je voor één grote tuinlamp gaat die bijvoorbeeld boven de loungeset hangt, zodat je genoeg licht hebt wanneer je daar met vrienden of familie in de zomer zit. Daarnaast kun je ook gaan voor een snoer met kleine lampjes die niet zozeer voor zoveel licht zorgen, maar wel voor veel sfeer. Deze kun je rondom de tuin hangen of bijvoorbeeld aan een hek vastmaken. Vele tuinlampen werken op zonne-energie, wat ideaal is omdat ze overdag kunnen opladen. Daarnaast zijn ze ook waterdicht.

Tip 3: Gras laten maaien door een robotmaaier

Niet alleen woonaccessoires helpen bij een sfeervolle en verzorgd uitziende tuin. Ook de juiste apparaten om de tuin goed bij te houden, helpen hierbij. Een strak gazon zorgt ervoor dat een tuin er goed verzorgd uitziet. Maaien kan een vervelend klusje zijn. Het moet in de zomer vaak gebeuren en je bent er aardig mee bezig. Ook kun je met een gewone grasmaaier niet bij ieder stukje gras en moet je vaak ook nog de randen van het gazon bijknippen. De ideale oplossing hiervoor is een robotmaaier.

De beste robotmaaier zorgt ervoor dat je zonder enige inspanning het werk over kan laten aan dit geweldige apparaat.

Reacties