Tuin tools 2019: kleine moeite, groots effect

Want sommige zaken wil je gescheiden houden.

01 Februari 2019

De truc van een mooi vormgegeven tuin zit hem vaak in het gebruiken van de tools die juist niet opvallen. Zoals deze borderranden en wortelbeschermers van Nature. Hiermee leg je snel een moestuin of looppad aan of baken je een grasperk netjes af. De wortelbeschermers zijn ideaal voor de populaire bamboeplanten omdat die ondergronds lastig te managen zijn. Duurzaam tuinieren betekent niet alleen werken met vriendelijke materialen maar er ook voor zorgen dat je bomen en planten lang gezond en happy blijven.

Borderrand van gerecycleerd materiaal

Sommige zaken wil je gescheiden houden, ook in de tuin. Zoals gras en een perkje, moestuin of looppad. Dat leg je eenvoudig aan met deze flexibele borderranden van gerecycled polyethyleen. De sterke randen zijn bestand tegen verrotting, schokken en temperatuurschommelingen. Ze zorgen direct voor een strakkere uitstraling van de tuin. De randen hebben een lengte van 10m en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en hoogtes: de groene, zwarte en taupe varianten zijn verkrijgbaar in 15 cm hoogte (€ 29,95) en de grijze variant is er zowel in 15 cm hoog als 7,5 cm hoog. (€16,95). De grondpennen zijn in de bijbehorende kleur en afmeting verkrijgbaar.

Anti-wortelbescherming voor eigenwijze planten

Deze Nature wortelwerende afscherming van zwart UV-bestendig polyethyleen plaats je wat dieper in de grond rondom de wortels van bijvoorbeeld een bamboeplant. Het materiaal is bestand tegen verrotting en leidt de bamboescheuten in de goede richting om te voorkomen dat ze geen leidingen, funderingen en vijvers kunnen doorboren. Dankzij deze afscherming worden de wortels op een natuurlijke manier ‘gemanaged’ en blijft de plant binnen de perken. De Nature afscherming is verkrijgbaar in 70x300cm of 70x500cm en heeft een prijs vanaf €26,95.

De Nature® tuinproducten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu.

Over Nature®

Bij je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Nature® heeft meer dan 900 artikelen die het complete spectrum bestrijken van het zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (zomer en winter) en het onderhouden, inclusief de juiste accessoires.

Reacties