Robomow lanceert eerste beeldtechnologie in de tuin

Een nieuwe technologie voor in de tuin.

15 April 2019

Onze hersenen besteden meer energie aan het verwerken van visuele informatie dan aan alle andere zintuigen samen. Dat gaf de ontwikkelaars van Robomow-robotmaaiers een idee: een robot die kan zien zou een hele waaier aan nieuwe functies kunnen opleveren. Daarom kondigt Robomow RoboVision aan, een nieuwe beeldtechnologie op basis van een camera. Daarmee kan een Robomow zijn omgeving observeren en analyseren, zodat hij ze beter begrijpt en mensen en huisdieren opmerkt terwijl hij maait. Maar er is nog veel meer op komst: één van de vernieuwende functies van RoboVision is visuele navigatie, voor een volledige en efficiënte dekking van het gazon. Om RoboVisionTM in actie zien kijk op: https://youtu.be/kJkQb6JIFK4

Robotmaaiers worden nog slimmer. Als eerste modellen op de markt openen de maaiers van Robomow hun ogen en kunnen ze hun omgeving nu herkennen en begrijpen. Dankzij het innovatieve perceptiesysteem RoboVisionTM en zijn kunstmatige intelligentie kunnen de robots mensen en huisdieren zien die zich in de buurt bevinden. RoboVisionTM helpt Robomow-maaiers mensen en huisdieren op te merken voordat ze hen te dicht naderen. Zo kunnen ze de rijrichting veranderen en de omgeving voor iedereen vrij houden.

Met RoboVisionTM bereikt productinnovator Robomow een sensationele mijlpaal in zijn geschiedenis en brengt het de robotmaaier een sprong vooruit: de hele categorie stapt nu een toekomst van optisch geautomatiseerde tuinverzorging in.

RoboVisionTM voor meer veiligheid en verantwoordelijkheid

Met een tuinscanner die camerabeelden verwerkt, biedt de Robomow RS635 Pro SV een hoogtechnologische functie voor nog meer gebruiksgemak. Tegelijk getuigt hij van verantwoordelijkheidsgevoel en gaan zijn uitstekende maairesultaten niet ten koste van cruciale zaken als gegevensbescherming en privacy. Visuele informatie wordt door het RoboVisionTM-systeem niet verzonden of bewaard. Wel klinkt meteen een waarschuwing wanneer een persoon of huisdier in het gezichtsveld van de camera komt.

Robomow blijft de lat voor robotmaaiers hoger leggen

Met de ontwikkeling van RoboVisionTM toont Robomow zich opnieuw een pionier in de markt voor robotmaaiers. In 2018 bracht het merk als eerste een robotmaaier op de markt die via Amazon Alexa met spraakherkenning te bedienen was. Robomow is beroemd om zijn unieke hardware en software, waarmee het zijn producten beter laat presteren. Zo voorziet Robomow optimaal in de behoeften van de klant en toont het ze op alledaagse momenten al een glimp van de toekomst. De functies omvatten: een robuust maaisysteem met een speciale TurboMow-modus om lang gras beter te maaien, een zwevend maaidek voor een betere maaikwaliteit en afwerking, een grotere maaibreedte en unieke Smart-Mow-modus om sneller grotere oppervlakten te maaien. Maar ook massieve, onderhoudsarme messen die eenvoudig te monteren zijn en weergaloos presteren, een uniek design, en een randmodus voor een compleet en verzorgd maairesultaat. Met al zijn innovatieve ontwikkelingen wil Robomow zijn gebruikers een moderne, intelligente manier bieden om in maximaal comfort het gazon te laten maaien.

Beschikbaarheid

Vanaf september 2019 zal RoboVisionTM op specifieke markten beschikbaar zijn op het topmodel RS635 Pro SV.

 

Meer van Robomow
Reacties