Foto: metabo-heggen-schaar

Zeven nieuwe compacte Metabo heggenscharen in het bovenste segment

Wie zwaar vergroeide heggen efficiënt terug wil knippen of in model wil brengen, zoekt een krachtige en gemakkelijk te hanteren heggenschaar.

Wie zwaar vergroeide heggen efficiënt terug wil knippen of in model wil brengen, zoekt een krachtige en gemakkelijk te hanteren heggenschaar. www.multitools.be

Dan komt u nu uit bij de twee nieuwe series heggenscharen van Metabo. De HS 87 en HS 88 serie behoren tot de topklasse. Belangrijkste verschillen tussen de series is dat HS 87 serie is uitgerust met een 560-Watt-motor en de vier modellen uit de HS 88 serie over een krachtige 660 Watt motor beschikken met een daarvoor ontwikkelde twee-traps tandwieloverbrenging.

Beduidend lichter

De HS 8875 is met zijn 4,4 kilo beduidend lichter dan vergelijkbare machines. Door de krachtige motoren is het snoeien van dikkere takken van hardere houtsoorten makkelijk, zelfs zonder meerdere malen aan te zetten. De ergonomisch gevormde beugelgreep, een goede balans en een slankere behuizing voorkomen bij langdurig gebruik vermoeidheidsverschijnselen.

Extra reikwijdte

Deze nieuwe machine heeft een snijlengte van 750 mm en beschikt over het gepatenteerde Metabo-greepsysteem. Door de extra schakelaar in de handgreep heeft de gebruiker een extra reikwijdte van 50 %. Hiermee is de „HS 8875“ in vergelijking tot relevante concurrenten de heggenschaar met de grootste lengte. Uiteraard is de machine ook uit te voeren met 550 of 650 mm meslengte.
Alle machines hebben de innovatieve „rondveld-motor“ die het binnenwerk beter tegen stof en vuil beschermt en bovendien een verbeterde koelluchtgeleiding geeft. De koellucht stroomt naar beneden weg en blaast de gebruiker niet in het gezicht. Alle varianten beschikken verder over tweevoudig diamant geslepen stalen messen, 26 mm snijbreedte, snelstop, Metabo S-automatic veiligheidskoppeling, aanstootbescherming en een kabel-trekontlasting die voorkomt dat de stekker van de machine uit de verlengkabel glijdt.

HS 8865 Quick flexibel en messen wisselen zonder gereedschap

De versie HS 8865 Quick is voorzien van het gereedschaploos snelwisselsysteem van de messen. Een ander voordeel hiervan is dat botte messen in slechts een paar seconden verwisselbaar zijn zonder de machine naar de werkplaats of reparatiedienst te brengen.
De HS 87 serie hebben verder alle technische eigenschappen van de 88-serie met uitzondering van de tweetraps tandwieloverbrenging, het Quick-snelwisselsysteem en het deksel voor gemakkelijk koolborstel verwisselen. Informeer bij de vakhandel.

Publicatiedatum: 3 april 2009

 

 

Reacties