Foto: 261694

Vijftig procent stiller de tuin snoeien en trimmen

Het trimmen van de graskanten, het gras kort houden op moeilijk bereikbare plekken in de tuin, het weghalen van ongewenste struiken of het snoeien van heggen kan niet alleen tijdrovend, maar ook zeer arbeidsintensief zijn.

Het trimmen van de graskanten, het gras kort houden op moeilijk bereikbare plekken in de tuin, het weghalen van ongewenste struiken of het snoeien van heggen kan niet alleen tijdrovend, maar ook zeer arbeidsintensief zijn.

De trimmer 122C en de heggenschaar 122HD45 van Husqvarna maken dankzij het efficiënte vermogen en het comfortabele gebruik dit werk een stuk aangenamer, mede doordat de motoren meer dan 50% minder geluid produceren en maar liefst tot wel 75 procent lagere uitstoot. Dat is voor jezelf én de buren heel wat prettiger.

50 procent lager geluidsniveau

Husqvarna is er in geslaagd om het geluid van deze nieuwe apparaten met meer dan de helft te reduceren. De machine is bovendien ten opzichte van andere trimmers en heggenscharen in het segment veel schoner. De uitstoot is tot 75 procent lager en de machines verbruiken tot 20 procent minder brandstof. De trimmers en heggenscharen zijn uitgerust met Smart Start, waardoor de motor gemakkelijk gestart kan worden en de weerstand in het startkoord minimaal is, wat zo’n 40 procent in weerstand scheelt ten opzichte van andere startsystemen.

De 122C trimmer van Husqvarna is bij uitstek geschikt voor de particulier die het gazon goed wil bijhouden. Dankzij de gebogen schacht van de trimmer is het eenvoudig om de plekken bijvoorbeeld onder vast tuinmeubilair of rond de gazons en bloemperken te bereiken, waar de gewone gazonmaaier niet bij kan komen. De machine is uitgerust met verstelbare handgrepen, die zorgen voor een goede ergonomische houding waardoor er net zo lang doorgewerkt kan worden tot de tuin er piekfijn uitziet, zonder dat het lichamelijke klachten oplevert.

De 122HD45 heggenschaar wordt evenals de trimmer aangedreven door een tweetaktmotor die voor zoveel vermogen zorgt dat de schaar ook de dikkere takken doorknipt. De dubbelzijdige messen zijn gemaakt van gehard staal zodat ze langer scherp blijven en langer meegaan.
De Husqvarna- heggenscharen zijn voor het extra gebruiksgemak voorzien van een anti-trillingsysteem waardoor de armen en handen ontzien worden. Deze lichte producten (van slechts 4,5 kilo) maken de arbeidsintensieve klus in de tuin een stuk comfortabeler, efficiënter en dus sneller.

De 122C trimmer van Husqvarna is verkrijgbaar tegen een consumentenadviesprijs vanaf € 189,--. De 122HD45 heggenschaar is verkrijgbaar tegen een consumentenadviesprijs vanaf € 399,--. Meer informatie is te vinden op www.Husqvarna.nl.

Publicatiedatum: 23 februari 2011

Reacties