Foto: pokon-plantenvoeding-universeel

Vergeet-ze-nietjes

In een natuurlijke omgeving zoals het bos worden planten vanzelf gevoed via de natuurlijke kringloop. Plantenresten worden verteerd door onder andere micro-organismen en de mineralen die overblijven, worden opgenomen door planten.

In een natuurlijke omgeving zoals het bos worden planten vanzelf gevoed via de natuurlijke kringloop. Plantenresten worden verteerd door onder andere micro-organismen en de mineralen die overblijven, worden opgenomen door planten.

In de tuin is dat echter een heel ander verhaal. Tuinplanten staan vaak dichter op elkaar en doordat we de tuin netjes willen houden, verwijderen we bladeren en plantenresten. Onderzoek van plantenspecialist Pokon laat zien dat zo?n driekwart van de tuinbezitters vergeet gazon- en plantenvoeding te geven. Gevolg is een matige bloei en de ?ondervoede? planten worden gevoeliger voor ongedierte en ziekten. Kortom, vergeet ze niet en geef ze te eten!

Snel

De plantenvoeding van Pokon bevat mineralen die door de plant meteen opgenomen worden. Je merkt daardoor al snel dat de planten sterker en gezonder worden. De beloning volgt niet veel later: sterke groene bladeren en een rijke, lange bloei. Je kunt kiezen voor universele mest voor de tuin maar ook voor plantspecifieke voeding (bijvoorbeeld voor rozen, hortensia of buxus). Het voeden van de tuin is een zeer eenvoudig klusje. Je strooit de korrels rond de voet van de planten of struiken, harkt ze lichtjes in en vervolgens geef je een beetje water.

In één keer

Planten die in potten of bakken staan, hebben extra behoefte aan voeding in vergelijking met planten in de tuin. De potgrootte is namelijk beperkt en de grond verliest sneller haar voedingswaarde. Het voeden van deze ?potplanten? kan op verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van langwerkende voedingskegels (die je in de grond stopt) of vloeibare voeding toevoegen aan het gietwater. Strooi je in het voorjaar langwerkende voedingskorrels, dan ben je in één keer klaar voor het hele tuinseizoen. Hetzelfde geldt voor voedingskegels (voor plantenbakken). Vloeibare voeding dien je meestal eens per 1 of 2 weken toe en ?gewone? mestkorrels eens per 1 tot 2 maanden.

Kijk voor meer informatie of www.pokon.nl. Je kunt er tevens de gratis tuinpeiler aanvragen of je aanmelden voor de nieuwsbrief met handige tuintips.

Publicatiedatum: 2 maart 2010

Reacties