Tuinplanten hebben honger

We hebben een hoog verwachtingspatroon van tuinplanten. We gaan er vaak automatisch vanuit dat ze goed groeien, bloeien en er fris en fruitig bij staan. Om daaraan te voldoen is plantenvoeding een must.

We hebben een hoog verwachtingspatroon van tuinplanten. We gaan er vaak automatisch vanuit dat ze goed groeien, bloeien en er fris en fruitig bij staan. Om daaraan te voldoen is plantenvoeding een must. www.pokon.nl

Zo voorkom je dat planten honger lijden en de beloning is een rijke bloei, een mooie groene bladkleur en een grotere weerstand tegen plantenziektes en schadelijke insecten. Onderzoek van Pokon heeft echter aangetoond dat 8 van de 10 tuinbezitters hun planten totaal geen voeding geven: tuinplanten hebben honger!

Verbetering

Vanaf het vroege voorjaar (als de groei start) nemen planten voedingstoffen uit de grond op. In veel tuinen kan de grond wel een oppepper gebruiken. Dat kan door middel van tuincompost, tuinturf of organische mest, zoals koemest. Zo krijgt de bodem een betere structuur en dat is weer prima voor het natuurlijke bodemleven. Goede momenten om de grond te verbeteren zijn het (vroege) voorjaar en de nazomer.

Smaken

Elke plant wil behalve water ook voeding hebben. En smaken verschillen. Zo houden hortensia's van een ander menu dan rozen of buxus. Pokon heeft voor veel planten speciale voeding ontwikkeld die precies op de behoefte van de plant is afgestemd. Geef in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding. Het is fantastisch om te zien hoe snel planten een betere conditie krijgen en ook uitbundiger gaan bloeien

Potten en bakken

Juist in potten en bakken raakt de grond sneller uitgeput. Dit wordt verholpen door het gebruik van speciale terras- en balkonvoeding. Vloeibare voeding voeg je bij het gietwater, snelwerkende voedingskorrels strooi je rondom de voet van de plant en langwerkende voedingskegels stop je één maal per seizoen in de grond. Tijdens het bloeiseizoen (tot in het najaar!) komen dan de specifieke voedingsstoffen uit de kegels vrij, zodat de planten er permanent perfect bij staan. Welke soort voeding u ook kiest, de planten belonen je met volle bloei!

Publicatiedatum: 27 maart 2009

reacties
anderen bekeken ook

Cub Cadet-gazonmaaier voor uw tuin

Vier tips voor het voorkomen en verwijderen van onkruid

Jaimy van de Wal

Elektrische grasmaaiers van TORO

Gebruikte theezakjes weggooien is zonde, ze zijn supergoed voor j...

Sandra van Koningshoven

Electromaaiers van WOLF-Garten

Lijkt je tuin wel een kattenbak? Zo kun je katten uit de tuin hou...

Sandra van Koningshoven
Advertentie
Advertentie
Advertentie