Foto: 2016/STIHL_AkkuSystem_maaier.jpg

STIHL FSA 56 accu kantenmaaier

De nieuwe STIHL FSA 56 accu kantenmaaier houdt graskanten en hoge grassen in topvorm

Aangenaam stil, licht en door een krachtige STIHL lithium-ion-accu aangedreven: de nieuwe STIHL FSA 56 accu kantenmaaier van het STIHL COMPACT AccuSysteem is ronduit comfortabel en praktisch voor het werk in de tuin. Met een druk op de knop is hij aangepast aan de individuele lichaamslengte van de gebruiker en maait hij met zijn roterende maaidraad uitstekend onder alle omstandigheden.
Een grasmaaier kan nog zo krachtig zijn, maar de randen blijven vaak een probleemzone. Dit is meestal te wijten aan een hoogteverschil tussen grasvlakte en grasrand. Als de overblijvende grassprieten het uitzicht van het gras verstoren, is het tijd om de kantenmaaier boven te halen: de STIHL FSA 56 accu kantenmaaier heeft een hoog vermogen en is met 3,3 kg (inclusief accu AK 10) een echt lichtgewicht dat in een handomdraai voor orde in de tuin zorgt. Deze kantenmaaier is uiterst nuttig op percelen met veel bomen en struiken. Dankzij de eenvoudige bediening is hij ook in moeilijk bereikbare zones tegen het groen opgewassen.

Stille machine

De machines van het nieuwe STIHL COMPACT AccuSysteem zijn aangepast aan de behoeften van de privégebruiker. De accu kantenmaaier is dan ook zeer stil. Dat maakt niet alleen het gebruik van gehoorbescherming overbodig, maar is ook prettig voor de buren. De machine maakt ook indruk vanuit ergonomisch oogpunt: ze is optimaal uitgebalanceerd en eenvoudig te bedienen. De steellengte en de hoek van de beugelgreep kunnen bijvoorbeeld zonder gereedschap individueel aangepast worden. En opdat de kantenmaaier perfect in de hand zou liggen, zijn handgreep en schakelsysteem met duurzaam, slipvrij, en zacht materiaal bedekt.

Veilige tussenpositie

Om de kantenmaaier niet per ongeluk te starten, hebben de ingenieurs van STIHL een bijzonder detail ontworpen: de tussenpositie. In de tussenpositie zit de accu vast in de accuschacht en kan hij er niet uitvallen. Hij raakt echter de contacten in de machine niet. Pas wanneer de accu volledig ingeschoven wordt, is de kantenmaaier gebruiksklaar. Een slim detail.

Het idee achter het systeem

Voor de STIHL FSA 56 wordt de lithium-ion-accu STIHL AK 10 aanbevolen. Daarmee volstaat één acculading voor het terugsnoeien van maximaal 500 meter graskant. De accu STIHL AK 20 levert nog grotere prestaties. Uitermate praktisch: beide accumodellen zijn binnen het STIHL COMPACT AccuSysteem compatibel met alle producten. Wie meerdere machines van het systeem bezit, kan de accu’s in al deze machines gebruiken, wat ook nog kostenbesparend is. Alle systeemcomponenten (de heggenschaar, de bladblazer, de kantenmaaier, de kettingzaag, accu’s en de lader) zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Kwalitatief product tegen een aantrekkelijke prijs

Met de STIHL FSA 56 voor 249 euro in een set met accu AK 10 en lader AL 101 koopt men een kwalitatief product van de beproefde STIHL kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Zonder accu en lader kost de kantenmaaier 189 euro.

Reacties