Foto: press_2013//dolmar-bosmaaier-tuin.jpg

Snoerloos en snel tuinonderhoud met nieuwste Dolmar tuinmachines

Dolmar introduceert een nieuw assortiment tuingereedschap dat is uitgerust met de Lithium-ion accutechnologie.

Dolmar introduceert een nieuw assortiment tuingereedschap dat is uitgerust met de Lithium-ion accutechnologie.

Deze machines werken zonder snoer en brandstof en zijn daarmee zeer gemakkelijk in gebruik zonder hinderlijke overlast van geur of geluid voor de gebruiker en zijn omgeving. In juni heeft Dolmar een accuheggenschaar, accubladblazer en accubosmaaier op de markt gebracht, in het najaar gevolgd door een accukettingzaag.

 

Professionals zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de voordelen van tuingereedschap met deze Lithium-ion accutechnologie. De voordelen maken de machines ook zeer geschikt voor gebruik door particulieren. De machines hebben een lager gewicht en produceren minder geluid en trillingen zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Omdat de machines werken zonder brandstof of olie zijn ook de verbruikskosten lager. Het per ongeluk doorsnijden van het elektriciteitssnoer behoort tot het verleden en het ontbreken van een stopcontact is niet langer een probleem. De accu’s zijn binnen 22 minuten opgeladen. Zo is het met twee standaard meegeleverde accu’s en een snellader mogelijk om continu door te werken.

Heggenschaar, bladblazer en bosmaaier

De nieuwe heggenscharen hebben een regelbaar toerental en een in vijf standen draaibare achterhandgreep. Ze beschikken hierdoor over een grotere reikwijdte en de machine is in elke positie goed te hanteren. De ergonomische houding van de handgreep vermindert de belasting voor de polsen.

De nieuwste bosmaaiers zijn standaard voorzien van een beschermkap voor de snijmessen en draadkoppen. Ook kan de gebruiker het toerental van het snijgarnituur afstemmen op de toepassing. En wanneer het materiaal onverhoopt vast slaat in het mes of de draadknop, is het door het veranderen van de draairichting eenvoudig te verwijderen.

De compacte bladblazer weegt slechts 3,1 kg, heeft een goede balans en is daarmee zeer geschikt voor het opruimen van bladeren, knipsels van een heg en houtsnippers. De platte blaasmond zorgt voor een hoge luchtsnelheid, namelijk 93 m/sec. Hierdoor is het bladvrij maken van de tuin iedere herfst een snel geklaarde klus.

Compleet of Basic

Dolmar heeft dankzij moederbedrijf Makita al dertig jaar ervaring in accutechnologie. Het bedrijf levert de tuinmachines compleet met twee accu’s en een snellader of als Basicmodel; namelijk zonder accu’s en lader. De accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: www.dolmar.nl/36V

Publicatiedatum: 5 juli 2010

Reacties