Foto: /278960.jpeg

Snoeien in een handomdraai met de nieuwe heggenscharen van Bosch

Nóg lichter en compacter - ook voor oude en grotere hagen.

Nóg lichter en compacter - ook voor oude en grotere hagen.

Voor veel mensen is het snoeien van heggen en hagen een van de meest tijdrovende en vermoeiende klussen in de tuin. Met zijn nieuwe heggenscharen maakt Bosch – de specialist in duurzame tuingereedschappen – dit werk een stuk lichter. Vorig jaar introduceerde Bosch al zijn vernieuwde heggenscharen voor jonge en kleine hagen. Nu is het stevigere werk aan de beurt. De vernieuwde AHS-modellen met snoer voor middelgrote en grote heggen zijn dankzij technische optimalisatie lichter en krachtiger dan ooit.

 

Ergonomische lichtgewicht
Vooral de verbetering van de ergonomie maakt het snoeien van de heggen een stuk minder vermoeiend. Bosch maakte de heggenscharen tot 15% lichter en compacter dan hun voorgangers, waardoor de armen en bovenste rugspieren beduidend minder worden belast. Het gewicht – maximaal 3,8 kg – wordt bovendien mooi verdeeld. Het gereedschap kantelt hierdoor niet langer naar beneden en blijft zelfs steunend op één vinger in balans.

Bosch optimaliseerde daarbij het ontwerp van de voorste handgreep en voorzag de achterste handgreep van Softgrip. De heggenscharen liggen daardoor nog beter in de hand en zijn veiliger in gebruik.

Dankzij het geavanceerde 'High Power'-systeem hebben de motoren van het middensegment een vermogen tot 600 watt. De heggenscharen uit het hoogste segment kunnen zelfs tot 700 watt aan. De nieuwe, lichtere heggenscharen zijn dus nog steeds dezelfde krachtpatsers waarmee de tuinier elke heg te lijf kan gaan.

Messcherpe precisie
Bosch schaafde ook de messen bij. De nieuw ontworpen bladen hebben voortaan een snijdiameter van 26 (middensegment) of 34 mm (hoogste segment), een toename van maar liefst 2 mm voor beide segmenten.

Ook het profiel van de messen onderging een transformatie: van een open naar een gesloten profiel. Dit zorgt ervoor dat snoeiafval niet langer de messen kan blokkeren en dat het gereedschap achteraf makkelijker schoon te maken is.

Juiste keuze voor elke gebruiker
De nieuwe lichtgewicht AHS-heggenscharen zijn vanaf februari 2012 verkrijgbaar en hebben de volgende aanbevolen winkelprijzen:

AHS Heggenschaar Aanbevolen winkelprijs*
AHS 45-26 € 139,95
AHS 50-26 € 159,95
AHS 55-26 € 169,95
AHS 60-26 € 179,95
AHS 65-34 € 199,95
AHS 70-34 € 239,95
* alle prijzen zijn inclusief btw

Publicatiedatum: 4 februari 2012

Meer informatie: www.bosch-pt.nl

Reacties