Foto: 2018-02/Gardena Sileno city.jpg

Robotmaaier voor klein gazon

Nooit meer zelf grasmaaien

In het voorjaar van 2018 presenteert tuinspecialist GARDENA nieuwe SILENO robotmaaiers voor stadstuinen. De compacte robotmaaiers zijn speciaal ontwikkeld voor kleine gazons (tot 250 of 500 m2) en nemen het maaiwerk volledig uit handen. Je hebt er geen omkijken naar want alles gebeurt automatisch en ultrastil. Wanneer je kiest voor een Smart-model kun je ‘m bovendien via smartphone of tablet aansturen en live tracken. De robotmaaiers van GARDENA maken gebruik van meer dan 20 jaar technische ervaring van zusterbedrijf Husqvarna, de uitvinder van de robotmaaier.

Werkwijze

Tijdens het maaien snijden de SILENO City-robotmaaiers van GARDENA continu enkele millimeters van het gras af; elk grassprietje wordt ‘geschoren’. En doordat de maaier zich kriskras over het gazon beweegt, krijg je een egaal gazon zonder maaistrepen. De versnipperde maairesten vallen direct terug op de grond en vormen natuurlijke voeding voor het gras. Een grensdraad rondom het gazon bepaalt het maaigebied en een sensor omzeilt tuinbankjes, bomen, parasols of andere obstakels. Dezelfde sensor garandeert ook optimale veiligheid voor mens en dier. Via een eenvoudig displaymenu stel je de gewenste maaitijden in. Kies je voor een Smart-model dan kan dat ook via een gratis app op je smartphone of tablet. De GARDENA robotmaaiers doen altijd hun werk; zelfs als het regent of wanneer je niet thuis bent.

Automatisch

De robotmaaiers van GARDENA werken continu dankzij een bijzonder krachtige accu. Na gedane arbeid rijdt de maaier automatisch terug naar het basisstation om zich daar op te laden. Je zal dus nooit een maaier met lege accu op het gazon aantreffen of hoeven hannesen met oplaadkabels. Een individuele pincode beschermt de robotmaaier tegen diefstal. De complete GARDENA-collectie bestaat behalve uit de nieuwe SILENO City-maaiers ook robotmaaiers voor grotere gazons (tot wel 1.600 m2).

Reacties