Foto: 257559

Pompen met meerwaarde voor iedere toepassing

Regenwater sproeien, bronwater oppompen, een kelder ontwateren... Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt wel een pomp nodig. Welke de beste is, hangt helemaal van de situatie af.

Regenwater sproeien, bronwater oppompen, een kelder ontwateren... Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt wel een pomp nodig. Welke de beste is, hangt helemaal van de situatie af.

Eén ding staat als een paal boven water. U zoekt een hoogwaardige pomp: betrouwbaar, krachtig en makkelijk te bedienen. Kortom, een pomp van GARDENA.

 

De Classic tuinpompen 3000/4 en 3500/4 zijn een goed begin. Op het gebied van betrouwbaarheid, gebruiksgemak en prestaties bieden ze alles waarin een kwaliteitspomp zich onderscheidt. Zoals een grote vulopening, een geluiddempende voet van rubber, beveiliging tegen overbelasting en een aftapschroef om bevriezing te voorkomen. Het krachtigere model heeft twee uitgangen en daarmee extra mogelijkheden.

Heeft u regelmatig een zee van water te verpompen? Ga dan een stapje verder en kies de nieuwe Comfort besproeiingspompen 4000/5 en 5000/5: voor meer capaciteit en extra faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een geïntegreerd filter en een tweede zwenkbare aansluiting. Het Comfort-model 5000/5 is uitgerust met een “safe pump”-functie, met LED-aanduiding.

De “safe pump”-functie is niet alleen slim maar ook praktisch. Groen: pomp loopt en het aangesloten gereedschap staat open. Oranje: pomp loopt maar het gereedschap staat niet open of is geblokkeerd. Blijft dat zo, dan springt het licht op rood en schakelt de pomp automatisch uit. Zo draagt de pomp wezenlijk bij aan meer veligheid. Want water dat onbedoeld voor langere tijd in de pomp circuleert, gaat opwarmen. In het ernstigste geval kun je je zelfs branden. De “safe pump”-functie voorkomt dit gevaar. Vanzelfsprekend is de pomp beveiligd tegen drooglopen.

De nieuwe Premium besproeiingspomp is eveneens voorzien van de “safe pump”-functie. Dit model is niet alleen bijzonder krachtig maar ook extra stil. De behuizing van de pomp is van onverwoestbaar inox-edelstaal.

Meer informatie: www.gardena.nl.

Publicatiedatum: 1 december 2010

Reacties