Eenvoudig takkenwerk met nieuwe takkenschaar


Bij het snoeien heb je te maken met verschillende soorten takken. De ene tak is te dik, de andere te hard of te zacht. Eigenlijk heb je meerdere gereedschappen nodig om aan deze verschillen tegemoet te komen.

 

Bij het snoeien heb je te maken met verschillende soorten takken. De ene tak is te dik, de andere te hard of te zacht. Eigenlijk heb je meerdere gereedschappen nodig om aan deze verschillen tegemoet te komen.Met de Comfort hefboomtakkenschaar SmartCut van Gardena is dat overbodig. Deze takkenschaar is geknipt voor veelzijdig onderhoud en wordt het snoeien een eenvoudig takkenwerk.

Slim

De nieuwe hefboomtakkenschaar SmartCut heeft een uniek viertraps hefboommechanisme die je ‘aanzet’ voor dikkere takken. Het gepatenteerde mechaniek activeert zichzelf automatisch en maakt in vier fasen korte metten met dikke takken en hard hout. Voor dunnere takken schakel je de hefboomfunctie weer uit. Het onderhoud van bomen gaat met de nieuwe hefboomtakkenschaar van Gardena veel lichter en sneller. De hefboomtakkenschaar werkt bovendien precies en zuiver. Een aambeeld van hoogwaardig aluminium en een precisiegeslepen bovenmes met antikleefcoating spelen daarin een hoofdrol. De lichtgewicht aluminium armen zorgen voor hoge stabiliteit en de ergonomische handgrepen (met softgrip) dragen bij aan meer veiligheid en makkelijker werken.

Meer informatie: www.gardena.nl.

Publicatiedatum: 14 maart 2011

AANBEVOLEN

iMow Robotmaaier

Robotmaaiers zorgen ervoor dat je gazon altijd prachtig onderhouden is.

Maak van je eigen tuin een makkelijke moestuin

Wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over het maken én onder...

EGO POWER+ ACCU TUINGEREEDSCHAP

Het geavanceerde energiebeheersysteem met de unieke, Arc Lithium 56 V accu van...

TUINMACHINES VAN STIGA

Stiga heeft een rijke geschiedenis! Van klein Zweeds bedrijf tot wereldwijd vers...

Tuinonderhoud: snoei, maai en knip!

De beste tuinonderhoud bereik je met behulp van multifunctioneel tuingereedschap...

Advertentie