Eenvoudig takkenwerk met nieuwe takkenschaar

Bij het snoeien heb je te maken met verschillende soorten takken. De ene tak is te dik, de andere te hard of te zacht. Eigenlijk heb je meerdere gereedschappen nodig om aan deze verschillen tegemoet te komen.

 

Bij het snoeien heb je te maken met verschillende soorten takken. De ene tak is te dik, de andere te hard of te zacht. Eigenlijk heb je meerdere gereedschappen nodig om aan deze verschillen tegemoet te komen.Met de Comfort hefboomtakkenschaar SmartCut van Gardena is dat overbodig. Deze takkenschaar is geknipt voor veelzijdig onderhoud en wordt het snoeien een eenvoudig takkenwerk.

Slim

De nieuwe hefboomtakkenschaar SmartCut heeft een uniek viertraps hefboommechanisme die je ‘aanzet’ voor dikkere takken. Het gepatenteerde mechaniek activeert zichzelf automatisch en maakt in vier fasen korte metten met dikke takken en hard hout. Voor dunnere takken schakel je de hefboomfunctie weer uit. Het onderhoud van bomen gaat met de nieuwe hefboomtakkenschaar van Gardena veel lichter en sneller. De hefboomtakkenschaar werkt bovendien precies en zuiver. Een aambeeld van hoogwaardig aluminium en een precisiegeslepen bovenmes met antikleefcoating spelen daarin een hoofdrol. De lichtgewicht aluminium armen zorgen voor hoge stabiliteit en de ergonomische handgrepen (met softgrip) dragen bij aan meer veiligheid en makkelijker werken.

Meer informatie: www.gardena.nl.

Publicatiedatum: 14 maart 2011

reacties
anderen bekeken ook

Toro 107 cm TimeCutter ZS4200S CE

Maak van je eigen tuin een makkelijke moestuin

Sandra van Koningshoven

De verschillen tussen wespen, bijen en hommels: zo herken je ze

Sandra van Koningshoven

WOLF-Garten A 340 E: Beste Koop!

Toro 53 cm Super Bagger

Je tuin klaar voor de lente en een heerlijke zomer: de voorbereid...

Sandra van Koningsbruggen
Advertentie
Advertentie
Advertentie