Foto: Husqvarna-Automower-sfeerfoto

Dagelijks automatisch grasmaaien zonder afval

Gazononderhoud zorgt in de meeste gevallen voor veel afval: vele tientallen GFT-containers vol gras per jaar. Met de AutomowerTM Solar Hybrid van Husqvarna is dat echter niet nodig.

Gazononderhoud zorgt in de meeste gevallen voor veel afval: vele tientallen GFT-containers vol gras per jaar. Met de AutomowerTM Solar Hybrid van Husqvarna is dat echter niet nodig.

Deze automatische maaier verspreidt het afgesneden gras onmiddellijk weer als mest over het gazon. Harken en gras afvoeren is dus niet nodig, en het gazon gaat er door deze dagelijkse bemesting bovendien een stuk mooier uitzien. Wie daarbij bedenkt dat de maaier een zonnepaneel heeft waar hij een groot deel van zijn energie vandaan haalt, weet dat de Automower Solar Hybrid een duurzame oplossing voor het onderhoud van het gazon is.

Geen hebbeding

Het vraagt veel tijd om het gazon vakkundig te onderhouden. Daarom is een automatische maaier beslist geen ?hebbeding? voor wie een groot gazon (tussen de 500 en 5000 m2) heeft: het is een serieus hulpmiddel dat het gras dagelijks een goed verzorgde uitstraling geeft. De Automower Solar Hybrid van Husqvarna kan daarom als volleerde assistent-tuinman worden beschouwd. De gemiddelde groeisnelheid van gras is ongeveer een millimeter per dag. Door de Automower er dagelijks precies een millimeter af te laten maaien, blijft het gras op de juist hoogte. Het afgesneden gras wordt bovendien in zeer kleine snippertjes direct tussen de grassprieten achtergelaten. Dit levert het gazon de meest ideale mest op, waardoor het er nog beter bij ligt. Met altijd de geur van vers gemaaid gras in je neusgaten. Zo wordt er geen kostbare ruimte in de GFT-container gebruikt. Zeker bij grote gazons kan dit vele tientallen kliko?s per jaar schelen.

Ook bij regen

De Automower Solar Hybrid komt dagelijks in actie, ook wanneer het regent. De machine weegt slechts 9 kilo en zal daarom het gazon niet beschadigen bij zijn werkzaamheden, zelfs niet wanneer de bodem drassig is. Daardoor kan de eigenaar van een Automower altijd rekenen op een keurig gemaaid gazon. ?Ploegen? door hoog gras na een paar weken slecht weer is immers niet nodig.

Bij al dit werk zorgt het ingebouwde zonnepaneel ervoor dat de actieradius extra groot is. De machine hoeft daardoor minder vaak tussentijds terug te keren naar het basisstation voor het opladen van de accu?s. Mede door deze zonnekracht is de maaier heel zuinig met energie. Een Automower Solar Hybrid die in het groeiseizoen dagelijks het gazon maait, gebruikt op jaarbasis niet meer dan 25 tot 30 euro aan stroom. Daar kan een elektrische maaier van (gemiddeld) 2500 kilowatt niet tegenop.

De AutomowerTM Solar Hybrid van Husqvarna is geschikt voor gazons tot 3000 m2 en verkrijgbaar bij de Husqvarna Automower-dealer voor een consumentenadviesprijs van 2.999 euro. Meer informatie en dealeradressen zijn te vinden op www.automower.nl.

Publicatiedatum: 18 mei 2009

Reacties