Foto: press_2013//Hozelock-Flexi-Spray-tuinonderhoud.jpg

Biologische SmartBayt laat slakken uit tuin verdwijnen

Mensen die last hebben van slakken in hun tuin, willen vooral dat de gebruikte middelen veilig zijn voor kinderen en huisdieren (belangrijk voor 70% van de Nederlanders) en van biologische oorsprong (36%).

Mensen die last hebben van slakken in hun tuin, willen vooral dat de gebruikte middelen veilig zijn voor kinderen en huisdieren (belangrijk voor 70% van de Nederlanders) en van biologische oorsprong (36%).

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van tuinproductenfabrikant Bayer Garden onder 523 Nederlanders. Daarnaast vinden ze het belangrijk om niet na iedere regenbui opnieuw te hoeven strooien (30%). Aan al deze eisen voldoet SmartBayt® van Bayer Garden. Het middel stopt gewoonweg de eetlust van de slakken. En daar is het nu precies om te doen.

Passend antwoord op slakken

Voor veel tuinliefhebbers behoren slakken tot de schadelijke dieren in de tuin; maar liefst 80% heeft wel eens last van naakt- en/of huisjesslakken. Vooral naaktslakken voeden zich namelijk graag met jonge, frisse, groene blaadjes, en hebben het daarbij vooral gemunt op hosta?s en andere groene planten. Ze op heterdaad betrappen en de tuin uitzetten is vrijwel niet mogelijk, omdat slakken vrijwel uitsluitend ?s nachts actief zijn. Daarom willen veel mensen graag een andere, biologische oplossing, die bovendien veilig is voor kinderen en huisdieren. SmartBayt slakkenkorrels bieden hierop een passend antwoord.

Effectief tegen slakken

SmartBayt slakkenkorrels hebben een volledig natuurlijke samenstelling. Eenmaal gestrooid kunnen ze bovendien prima tegen de regen, want ze lossen niet snel in water op. Daardoor hebben de slakken alle tijd om ze te vinden en op te eten. De natuur doet vervolgens zijn werk. De korrels ontnemen de slakken namelijk hun eetlust, waardoor ze niet meer van het frisse groen eten.
Dat de slakken niet meer eten en daardoor verzwakken, heeft als bijkomend effect dat ze zich al snel niet meer voortplanten. En dat terwijl slakken mét eetlust ? afhankelijk van het soort ? wel 100 tot 800 eitjes kunnen leggen. De SmartBayt slakkenkorrels vormen dus een uiterst effectief, maar wel milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel tegen een slakkenplaag.

SmartBayt® slakkenkorrels van Bayer Garden werken zeer effectief tegen zowel naaktslakken als huisjesslakken. De consumentenadviesprijzen per flacon met doseerdop bedragen ? 8,45 voor 400 gram en ? 12,95 voor 800 gram (actieverplakking, plus 25% gratis). Meer informatie: http://www.bayergarden.nl.

Publicatiedatum: 13 februari 2009

Reacties