Is de grond gezond? 3x design pH- en vochtigheidsmeter

Want de zuurtegraad en vochtigheid hebben veel voeten in de aarde

23 Februari 2020

Is de grond waarin je planten en bloemen groeien gezond? Met een pH- en vochtigheidsmeter houd je altijd een oogje op de vruchtbaarheid. Deze is onder andere afhankelijk van de zuurtegraad, die idealiter een neutrale pH-waarde van rond de 7 heeft. De mechanische pH- en hygrometers van Nature zijn eenvoudig af te lezen door de kleuren en zien er ook nog eens stijlvol uit. Steek de sonde ¾ in de grond en na ongeveer 1 minuut kun je het resultaat aflezen. Je kunt ze binnen en buiten gebruiken.

2-in-1 pH- en vochtigheidsmeter

Deze pH-/vochtigheidsmeter met ABS kunststof behuizing heeft een RVS-look en toont zowel de zuurtegraad als de vochtigheid van de grond op mechanische wijze. Dankzij de kleurschaal zie je meteen of de waardes goed zijn. Afmeting: 26 x 6 x 4 cm. De verkoopprijs is €14,95.

pH-meter

De stijlvolle pH-meter met ABS kunststof behuizing met RVS-look geeft op mechanische schaalverdeling de zuurtegraad van de grond aan op een schaal van 3 tot 10. Rood (van 3 tot 7) is te zuur, groen (van 7 tot 10) is te alkalisch. Afmeting : 27 x 6 x 3,5 cm. De verkoopprijs is €12,95.

Vochtigheidsmeter

De slanke vochtigheidsmeter met ABS kunststof behuizing in RVS-look toont de vochtigheid van de grond op mechanische wijze. De kleurindicaties rood (te weinig vocht), groen (juiste vochtigheid) en blauw (te vochtig) geven aan hoe het met de vochtigheidsgraad gesteld is in de grond. Afmeting: 27 x 6 x 3,5 cm. De verkoopprijs is €12,95.

Bodemkunde basics

- Hoe zuurder de grond is, des te lager de pH-waarde.
- Is de grond te zuur, dus is de pH-waarde laag, dan kan het helpen om de grond los te maken zodat het kan luchten. Ook kalk strooien kan de zuurgraad positief beïnvloeden.
- Een te hoge zuurgraad betekent dat de grond alkalisch is: om de pH-waarde te verlagen helpt het om turf toe te voegen aan de grond.

De Nature® pH- en vochtigheidsmeters zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels.

Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu.

Reacties