Foto: 2018-10/STIHL_BGA_56_Anwendung2.jpg

De tuin snel op orde tuin dankzij deze tips

Maak snel komaf met de herfstschoonmaak in de tuin

De herfst is het moment om de tuin op te ruimen. Op het lijstje staan: het terras schoonmaken, de tuinmeubelen voor de winter opbergen, de bomen, heggen en bloemperken zorgvuldig op de winter voorbereiden, en het gazon voor een laatste keer maaien. Het opruimen van de bladeren is in de herfst een terugkerend werkje. Je wil immers niet dat die de paden of het grasveld inpalmen. We geven graag enkele tips om kostbare tijd te sparen bij de herfstschoonmaak.

De tuinmeubelen reinigen

Stof, pollen, mos en regen hebben tijdens de zomer zichtbare sporen op de tuinmeubelen achtergelaten. Vooraleer je ze voor de winter opbergt, kunnen ze een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Dat werkje kun je heel eenvoudig en snel met een STIHL hogedrukreiniger afhandelen.

Het terras en de paden grondig schoonmaken

Ook op het terras en de meeste tuinpaden heeft er zich vuil opgestapeld. Vaak hebben mossen en schimmels daar een perfecte broedplaats gevonden. Een vlakreiniger is ideaal om die aangroei te verwijderen. Dit toebehoren voor hogedrukreinigers is met zijn roterende sproeimonden speciaal ontworpen om oppervlakken te reinigen. Je houten terras, granieten en andere tegels zijn in een handomdraai grondig schoon.

Nooit meer vegen

Vuil op je terrein of op je oprit is niet meteen het mooiste zicht. Je kan naar de bezem grijpen of het jezelf gemakkelijk maken met een veegmachine. Met de STIHL KG 550 bijvoorbeeld kun je zelfs nat en zwaar vuil zonder krachtinspanning samen vegen zonder je rug te belasten.

Sthil veegmachine

Veegmachine STIHL KG 550

Bladblazer BGA 56

Bladeren van paden en grasvelden verwijderen

Niet alleen de temperaturen zijn in vrije val, ook de bladeren laten zich van de bomen vallen. Het is echter geen prettig zicht wanneer er zich bergen bladeren op het terras of op de tuinpaden opstapelen, of wanneer ze zich in al hun kleurenpracht op een winderige herfstdag over de hele tuin verspreiden. Krachtige en geruisloze accubladblazers zoals de STIHL BGA 56 uit het COMPACT AccuSysteem blazen de sporen van de herfst in geen tijd op een hoopje. Ook de herfstbladeren op het grasveld moet je geregeld verwijderen. Dat gaat ook vlot met de grasmaaier waarop je de opvangbox bevestigd hebt. Nog een tip: gebruik de bladeren die je verzameld hebt als bescherming tegen de vrieskou voor de planten in de bloemperken.

Extra aandacht voor tuinmachines

Niet alleen bloemperken, bomen en heggen hebben in de herfst verzorging nodig. Ook je tuinmachines kunnen voor de winterrust nog een grondige schoonmaak en controle gebruiken. Van grasmaaiers, heggenscharen en kettingzagen verwijder je de laatste restjes vuil. Daarna kan je de aandrijving van heggenscharen, kantenmaaiers en bosmaaiers met een speciaal smeermiddel onderhouden. De meeste werkjes kan je zelf zonder veel moeite uitvoeren. STIHL dealers bieden echter ook een professioneel onderhoud aan. Het slijpen van het mes van de grasmaaier of van zaagkettingen is iets wat altijd door een professional moet gebeuren. Klik hier voor meer informatie en het adres van uw plaatselijke dealer.
Meer informatie over STIHL en persinformatie over de producten van STIHL kunt u vinden op www.stihl.nl.

Meer van STIHL
Reacties