Foto: accugereedschappen-Husqvarna

Bladblazer, stokheggenschaar, stokzaag en kettingzaag Husqvarna

Accugereedschap is bezig met een flinke opmars in de tuin. Belangrijkste reden: milieu- en buurvriendelijk!

Voor diverse tuinklussen in het najaar presenteert de Zweedse tuinspecialist Husqvarna nieuwe accugereedschappen. Daarbij is gebruik gemaakt van technologieën die ook zijn toegepast in de gereedschappen voor groenprofessionals. De accu’s zijn tussen de verschillende gereedschappen uitwisselbaar.

Bladblazer

De nieuwe 340iBT bladblazer van Husqvarna is ideaal om in korte tijd veel (herfst)blad of (snoei)afval te verzamelen en om een pad of stoep schoon te blazen. Het geluidsniveau ligt daarbij beduidend lager dan dat van bladblazers met een benzinemotor. Je draagt het accupak, net zoals de meeste hoveniers doen, op de rug en houdt de blaaspijp in de hand. Er is ruimte voor 2 accu’s zodat je lekker lang door kunt ‘blazen’.

Stokheggenschaar en stokzaag

Voor hoge en brede hagen biedt de nieuwe Husqvarna 120iTK4 stokheggenschaar met accu uitkomst. Doordat de steel uitschuifbaar is, heb je een bereik van maximaal 4 meter en kun je ‘m toch compact opbergen. Met de stokheggenschaar werk je veilig vanaf de grond en behoren gevaarlijke capriolen met keukentrapjes of ladders tot het verleden. De kop van de heggenschaar kun je kantelen zodat je ook de bovenkant van de haag perfect kunt snoeien. Door het slimme ontwerp ligt het gereedschap perfect in de hand. Op dezelfde uitschuifbare steel kun je ook een stokzaag bevestigen. Het verwijderen van boomtakken tot een doorsnede van 25 cm vormt dan geen enkel probleem.

Kettingzaag

De nieuwe 340i accukettingzaag van Husqvarna levert professionele prestaties. Het is bovendien veilig werken door diverse beschermfuncties. Zo kun je bijvoorbeeld pas zagen wanneer je de machine met twee handen vasthoudt. De sterke elektromotor heeft een hoog koppel en de ketting span je zonder gereedschap. De 340i maakt gebruik van dezelfde technologie als die van de 540i accukettingzaag. Die wordt door professionele boomverzorgers geroemd om zijn gebruiksgemak, zaagvermogen en stille werking.

PowerBoost

Met de nieuwe accugereedschappen van Husqvarna is het prettig werken. De bediening spreekt voor zich (maar een gebruiksaanwijzing wordt uiteraard meegeleverd). Wanneer je meer vermogen nodig hebt, schakel je de PowerBoost in. Voor lichte klussen schakel je de SavE-functie in. Zo werk je nog langer en extra efficiënt met een accu. De werktijd van een accu varieert per gereedschap. Een indicator geeft aan hoe vol de accu is, zodat je precies weet wanneer het tijd is om de accu te wisselen of op te laden.

Verkoopinformatie

Husqvarna 340iBT bladblazer: € 449 (zonder accu en lader)
Husqvarna 120i TK4 heggenschaar: € 199 (zonder accu en lader)
Husqvarna 340i kettingzaag: € 499 (zonder accu en lader)
Husqvarna accu: vanaf € 99,99 (BLi10)
Husqvarna acculader: vanaf € 59,99 (QC80)

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.nl.

Reacties