Foto: 2019/pokon-motval-buxusmotval.jpg

Bescherm de buxus

Buxushagen of buxussen in pot stonden er ooit zo mooi bij.

Nu worden de planten binnen korte tijd kaalgevreten tot er slechts een hopeloos struikje overblijft. De boosdoener? De buxusmot. Voorkom schade aan de buxus met een nieuw product van Pokon: de Pokon Buxusmotval.

Nieuwe oplossing tegen buxusmot


Met de Pokon Buxusmotval help je voorkomen dat jouw buxus de komende maanden wordt kaalgevreten. De val bevat een seksuele stof (feromoon) waarmee mannelijke buxusmotten worden gelokt. De buxusmot vliegt in de val en kan daar niet meer uit. Zo worden vrouwtjesmotten niet meer bevrucht. De val is doorzichtig, waardoor je goed kunt zien hoeveel motten je hebt gevangen. Bij de Pokon Buxusmotval krijg je twee feromooncapsulses, zo ben je tot wel 6 maanden beschermd tegen de buxusmot.

Aan de slag


Plaats de Pokon Buxusmotval bij de buxus, het liefst voordat de eerste motten waarneembaar zijn. De feromooncapsule plaats je in het kooitje, probeer hierbij de capsule zo min mogelijk aan te raken. Na 3 maanden vervang je de capsule. Aan het einde van de herfst kun je de buxusmotval weghalen en schoonmaken. De buxusmotval is meerdere jaren te gebruiken, gebruik daarbij Pokon Buxusmotval Navulverpakking.

Van rups tot mot


Buxusrupsen in een pop overwinteren tussen de bladeren van een buxus en zijn vanaf eind april tot diep in de herfst actief, zolang de temperaturen boven de 10 °C blijven. De buxusrups knabbelt maar al te graag aan de groene blaadjes van de buxus. In korte tijd kan de rups flinke schade toebrengen.

Na twee tot vier weken verandert de buxusrups in een buxusmot. Ook al leeft de buxusmot maar acht dagen, in zijn korte leventje kan de buxusmot tot wel 800 eitjes leggen.

De Pokon Buxusmotval (€39,95) en navulverpakking (€9,99) zijn verkrijgbaar bij tuincentra, bouwmarkten en online verkooppunten. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.

Reacties