Frans Rasterwerk

Frans rasterhekwerk wordt gemaakt van tamme kastanjehout

Het rasterhekwerk wat wij leveren, importeren wij uit Frankrijk.

Het wordt gemaakt van tamme kastanjehout, wat van nature zeer veel looizuur bevat en daardoor onbehandeld heel goed bestand is tegen vocht en schimmels. Ook is het kastanjehout bitter van smaak en daarom zal het niet snel door dieren worden aangevreten.
Omdat de latjes allemaal gekloven zijn word de lange rechte houtnerfstructuur niet onderbroken zodat regen en sneeuw niet in het hout trekt, maar er als het ware langs heen glijd.
Het rasterhekwerk wordt ook wel schapenraster, schapenhek, treillage of English sheep fence genoemd.
Afhankelijk van de hoogte van het rasterhekwerk zijn de latjes op 2, 3, 4, of 5 hoogtes in zwaar gegalvaniseerd ijzerdraad gewikkeld. Door deze produktiemethode is het hekwerk sterk en ook makkelijk te plaatsen op ongelijk terrein, het glooit mooi mee met het terrein.

Het Franse rasterhekwerk wat wij leveren is verkrijgbaar in 7 verschillende hoogte maten en met 5 verschillende maten tussen de latjes (latafstand).

Toepassingen

Divers, denk niet alleen aan een (schapen)weide, maar ook als erfafscheiding voor b.v. kind en hond, (moes)tuin, zwembad of hoge luchtige schutting in een (ecologische) wijk. Het rasterhekwerk is ook heel geschikt om te laten begroeien met b.v. klimop.

Montage

Het rasterhekwerk moet bevestigd worden op palen, wij adviseren om hiervoor rondhoutpalen van kastanjehout met diameter van 7/9 cm te nemen. De hoogte van het hekwerk bepaalt de ruimte tussen de palen, hiervoor verwijzen wij u naar de plaatsingwijzer. Voor een perfecte montage van het rasterhekwerk adviseren wij het gebruik van speciale RVS boorschroeven. Hiermee kan het rasterhekwerk mooi strak op de palen bevestigd worden zonder dat de latjes splijten en het ijzerdraad wordt beschadigd.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.bovenschutte.nl