Foto: 2020/voordelen-hekwerk-tuin.jpg

De voordelen van hekwerk in de tuin

Je ziet het steeds meer: een hekwerk in de tuin. Dat kan een laag open hekwerk zijn in de voortuin, in de achtertuin zijn weer vaker hoge hekwerken te zien.

De keus voor een hekwerk in plaats van een houten hek of schutting heeft een goede reden. Een hekwerk in de tuin heeft namelijk diverse belangrijke voordelen ten opzichte van andere tuinafscheidingen.

Geen onderhoud nodig aan hekwerk

Het eerste voordeel dat mensen over de streep trekt, is de robuustheid van een hekwerk. De meeste hekwerken hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Het dubbelstaafmat hekwerk is daar een voorbeeld van. Dit hekwerk is gemaakt van stevig staal. Daar overheen is het staal behandeld en vervolgens gepoedercoat. Zolang het hek niet met geweld beschadigd wordt, zal het in principe altijd goed blijven. Er is geen onderhoud nodig aan een dubbelstaafmat hekwerk. Ideaal als je wel een mooie tuin wilt, maar geen zin hebt in terugkerend onderhoud.

Hekwerken met lange levensduur

Alles staat of valt met goede kwaliteit. Kies je voor hekwerken van goede kwaliteit, dan gaan ze jarenlang mee. De meeste hekwerken halen met gemak een levensduur van 25 jaar of langer. Daarbij is, zoals gezegd, de kwaliteit leidend. Kies daarom voor een hekwerk van een erkende fabrikant, die ervaring heeft met goede hekwerken. Op www.mthekwerken.nl vind je voorbeelden van goede hekwerken van zeer hoge kwaliteit. Dan weet je zeker dat je kiest voor een hek dat misschien iets duurder is, maar dan ook vele jaren langer meegaat. Dat maakt een hekwerk relatief een stuk goedkoper dan een houten schutting.

Voldoende privacy met een hekwerk

Een andere reden waarom mensen liever niet kiezen voor een hekwerk is omdat ze het niet mooi vinden. Dat kan te maken hebben met de structuur van het hek. Maar veel vaker blijkt het te gaan om een gebrek aan privacy. Een open hekwerk geeft natuurlijk minder privacy dan een gesloten schutting. Toch is dat gemakkelijk op te lossen. Kies gewoon voor het gebruik van vlechtband! Vlechtband is een kunststof strip die je in het hekwerk kunt ‘weven’. Daardoor krijgt het hekwerk meteen een heel andere look. Bovendien creëer je zo zelf voldoende privacy in je tuin. Ben je toe aan iets nieuws? Vervang het vlechtband voor een ander kleurtje en je hekwerk ziet er meteen heel anders uit.

Je hekwerk decoreren

Naast vlechtband kun je je hekwerk ook op andere manieren decoreren. Veel mensen kiezen voor begroeiing met een mooie klimplant. Daar zijn dubbelstaafmat hekwerken prima voor geschikt. Het staal is goed bestand tegen de groei van de klimmer en zal er niet door aangetast worden. Wil je er iets anders van maken? Een hekwerk is heel gemakkelijk te decoreren met allerlei mooie items. Misschien houd jij van losse plantenbakken, of ga je voor een kunstwerk aan je hekwerk. Keus genoeg, want op een hekwerk kun je alles heel eenvoudig bevestigen. Denk ook na over de afsluiting van je tuin. Wil je graag een mooie bijpassende poort van dubbelstaafmat? Of ga je voor een combinatie met een andere mooie tuinpoort of inrijpoort?

Hekwerken in de tuin zijn niet voor niets populairder dan ooit. Ze combineren verschillende geweldige eigenschappen. Voor veel mensen is het de lange levensduur die uiteindelijk de keus eenvoudiger maakt. Een hekwerk gaat al snel twee tot drie keer langer mee dan een houten schutting. En in al die jaren heeft je hek eigenlijk geen onderhoud nodig. Dat maakt een dubbelstaafmat hekwerk een van de handigste oplossingen om een mooie en sterke tuinafscheiding te maken.

Reacties