array(1) { ["path"]=> string(11) "www.woca.nl" }
Partner

WOCA Nederland BV

WOCA biedt natuurlijke producten voor de bescherming en het onderhoud van hout. Binnen en buiten!

Bedrijfsoverzicht WOCA Nederland BV

Zo onderhoud je houten tuinmeubelen

Onze tuinmeubelen moeten aardig wat doorstaan met het afwisselende weer in ons landje. Wij geven je dé tips om je houten tuinmeubelen mooi te houden.

Waarom je houten tuinmeubelen moet schoonmaken

Bron: Pinterest

Je voorkomt houtrot als je houten tuinmeubelen regelmatig schoonmaakt. Vooral mos en algen kunnen houtrot veroorzaken. Die houden namelijk veel vocht vast, waardoor het meubel uiteindelijk gaat rotten. En dat willen we natuurlijk voorkomen! Lees verder voor de do's, maar ook don'ts voor het schoonmaken van je tuinmeubel(en). 

Regelmatig schoonmaken

Maak je houten tuinmeubelen regelmatig schoon. Dit kan met een zachte doek die je nat maakt in lauw water. Heb je te maken met veel viezigheid of groene aanslag? Maak dan gebruik van de WOCA Exterior Cleaner. Ook houten terrassen, vlonders en schuttingen zijn hiermee schoon te krijgen. 

Een echte don't

Bron: Pinterest

Maak nooit nieuwe houten meubelen schoon met een hogedrukreiniger! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de natuurlijke bescherming van het hout beschadigd. Zorg er juist voor dat je nieuwe houtenmeubelen extra beschermd worden door teunmeubelolie te gebruiken. Houten tuinmeubelen die ouder zijn, mogen wel met een hogedrukspuit schoongemaakt worden.

Geef je meubel een nieuwe kleur 

Is je houten tuinmeubel al behoorlijk verkleurd en is hij echt aan vernieuwing toe? Verf je meubel en zorg er daarnaast ook meteen voor dat hij beschermd is tegen groene aanslag en verkleuring. Dit kan met de WOCA Exterior Paint. De verf is in negen kleuren verkrijgbaar.

Meer lezen over
'Zo onderhoud je houten tuinmeubelen'?

meer van deze professional

WOCA No1 Invisible Care

WOCA No1 Invisible Care is de onderhoudsolie voor uw No...

WOCA Onderhoudsolie

Onderhoudsolie wordt gebruikt voor het onderhoud van ge...

WOCA Superontvlekker

Superontvlekker wordt gebruikt voor het verwijderen van...

Toon alle 36 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.