Vijf tips om je huis klaar te maken voor de zomer

De zomer staat voor de deur! Tijd om je woning klaar te maken voor dit seizoen.

15 Mei 2020

De zomer staat garant voor lekker weer, bloeiende planten en struiken, vrolijk fladderende vlinders, enzovoorts. Breng dit goede gevoel je huis in, om optimaal van de zomer te kunnen genieten. In dit artikel geven we je vijf tips die helpen om je woning klaar te maken voor de zomer. Kijk niet alleen naar de ruimtes in huis, maar houd ook rekening met de tuin! In de zomermaanden hoop je immers het grootste deel van de tijd in de tuin door te kunnen brengen.

Tip 1: geef je wanden een nieuwe kleur

Vrolijk je woon- of slaapkamer op, door deze van een zomers kleurtje te voorzien. Dit doe je bijvoorbeeld door een nieuwe laag verf op de wanden aan te brengen, of door het huidige behang te vervangen voor een nieuw model. Bovenal is het belangrijk dat de nieuwe kleuren in huis aansluiten bij de kleuren uit de tuin. Zo breng je de tuin van buiten naar binnen en wordt je woning één geheel!

Tip 2: schaf nieuwe planten aan voor in huis

Een andere manier om de tuin bij je woning te betrekken, is door planten in de woon- of eetkamer te gebruiken. Heb je geen groene vingers? Dit hoeft geen belemmering te vormen. Er zijn verschillende planten, die het ook bij een beperkte zorg goed doen. Denk bijvoorbeeld aan een Yucca of een Bonsai. Het zijn prachtige planten met fraai gekleurde bladeren. Ze passen bij de natuurlijke look van je tuin en zorgen voor meer kleur in huis.

Tip 3: vervang de tuinmeubelen op je terras

Kijk ook eens naar een mogelijkheid om van binnen naar buiten te werken. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat de kleur van het terras past bij die van je vloeren in de woonkamer en keuken. Ook kun je de bestaande tuinmeubelen vervangen voor een nieuw model, passend bij het interieur in huis. Zoek naar een online tuinmeubelen sale, om hier niet te veel geld aan uit te hoeven geven. Je vrolijkt het terras of een veranda verder op, door hierop gebruik te maken van verschillende potten met planten. Denk aan viooltjes, kruiden, enzovoorts.

Tip 4: voorzie je woonkamer van leuke accessoires

Eerder beschreven we al verschillende manieren om je woning van meer kleur te voorzien, passend bij de zomermaanden. Naast het verven van de muur en het gebruik van planten in huis, kun je voor verschillende accessoires kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk lampje op een dressoir tegen de kast, een mooi beeldje of een kaarsenstandaard voor op de salontafel, enzovoorts. Er is niets romantischer dan de avond afsluiten onder het genot van een hapje en drankje bij kaarslicht. Vergeet niet je favoriete film of serie aan te zetten om de avond compleet te maken!

Tip 5: hang leuke lampjes op rond het terras

Om ook je terras klaar te maken voor de zomer, kun je ervoor kiezen om leuke lampjes op te hangen rond het terras. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van een pergola, die een uitstekende basis biedt om de lampjes aan op te hangen. Ook kun je verschillende klimplanten tegen een pergola op laten groeien. Het geeft een heel kleurrijk effect! Iets wat echt past bij de zomermaanden.

Reacties