Steigerhouten meubels

Met steigerhouten meubels maakt u de juiste keuze

Op zoek naar een meubel met een verhaal? Dan kan de keuze voor steigerhouten meubels wel eens de juiste zijn. Steigerhout is oud hout – hergebruikte steigerplanken uit de bouw. Steigerhout is hout dat leeft. Steigerhout heeft een verleden, en daarom is geen plank gelijk. Met steigerhouten meubels kiest u voor unieke meubels met een verhaal.

Steigerhout heeft een natuurlijke tint en karakter. Het is wat grijzig van kleur; geen plank is gelijk. En dat is nu precies wat steigerhout z’n charme geeft.  De combinatie van verweerde tinten en stevig materiaal geeft een robuuste uitstraling. Steigerhout is gezellig, stoer en sfeervol tegelijk.

Onderhoud

Steigerhout heeft weinig onderhoud nodig. De planken worden geschuurd en uitstekende, roestige spijkers worden verwijderd. Het hout is hierna klaar voor gebruik. Eventueel kunt u het oude hout behandelen met beits, transparante lak of white- of greywash. Dit geeft het hout een bijzondere uitstraling. U kiest echter zelf of u het hout wel of niet wilt laten behandelen. En dat maakt steigerhout juist zo makkelijk in het gebruik.

Ervaar het zelf

Benieuwd naar de mogelijkheden van steigerhout? Neem een kijkje in de gespecialiseerde meubelzaak in oud hout. Kasten, bedden, tafels, hoekbanken of tuinmeubilair – meubelen van oud hout zijn er voor iedere smaak en voor elk interieur. 

Kijk op https://www.restylexl.nl/steigerhout