Tuinmeubelen: kleurrijk wordt de trend


Kleur in de tuin: dat wordt de nieuwe trend! En dan hebben we het niet alleen over de bloemen en planten, maar ook over de tuinmeubelen.

Want daar waar het de afgelopen jaren vooral rustige ontwerpen en neutrale kleuren waren die de overhand hadden, mag het best een beetje gek en kleurrijk!

Licht en kleurrijk

Wie een beetje durft, kan deze zomer zijn of haar hart ophalen. Het antraciet en donkergrijs van de afgelopen jaren maakt plaats voor het lichtere whitewash of greywash. En ook de al jaren bekende rotankleur Kubu wordt langzaam verdrongen door deze frissere lichtere tinten. Naast deze basiskleuren zien we ook steeds meer verleidelijke inspirerende kleuren als pastellen, blauwtonen en aqua kleuren, en zelfs fluorkleuren en signaalkleuren worden het komende jaar niet geschuwd.

Ook het materiaal waarin de meubelen zijn uitgevoerd verandert deze zomer, denk aan koorden, banden en breisels van outdoor stoffen of weersbestendige zachte stoffen met een waterdoorlatende schuimplaat (quick dry foam) voor buiten.

Functioneel loungen

De loungesets zijn nog steeds niet uit het tuinbeeld weg te denken, maar we zien dat de lage loungetafels plaats maken voor halfhoge loungetafels waar je ook aan kunt eten. Dat maakt het loungen niet alleen comfortabel, maar ook functioneel. Die trend zet zich door in andere objecten in de tuin die niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Wat te denken van koelboxen die ook als cocktailtafeltje of voetenbankje te gebruiken zijn? Of tuintafels met een geïntegreerde buitenhaard en waterdichte parasols of waterdoorlatende kussens die in de zon, maar ook tegen de regen gebruikt kunnen worden?

Kunststof is weer terug van weggeweest. Nog steeds even betaalbaar, maar wel in een mooie uitvoering, bijvoorbeeld met de look en feel van wicker. Mooie designmeubelen, kunststof loungesets en handige kussenboxen; het is er allemaal en uitgewerkt in duurzaam en betaalbaar kunststof.

Meer voorbeelden zien? Kijk eens op VdGarde.nl.

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Wijnvatbankje

Een uniek bankje gemaakt van een gebruikt wijnvat. Een pronkstuk in iedere tijd

Gardeluxe Tuinstoelen

De luxe duurzame tuinstoelen van Gardeluxe zijn weerbestendig en onderhoudsarm!

DIY tuinbank met bergruimte

Deze leuke tuinbank is superhandig en maak je natuurlijk lekker zelf.

WINNEN: we geven een MuurBank weg!

Maak kans op een MuurBank voor twee personen: een unieke en supermooie tuinbank ...

Tuintrend 4: op deze 7 supergezellige tuinbankjes wil iedereen wel zitten

Je praat nog gezelliger met je buurtjes als je daar even lekker bij kunt zitten....

Tuinset Zeus Gardeluxe

De luxe tuinset Zeus van Gardeluxe is weerbestendig en onderhoudsarm!

Advertentie