Foto: lb_1_tafel.jpg

Tuinfeest organiseren: tips voor een party!

Een leuk tuinfeest organiseren lijkt een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat alles goed verloopt?

 

Met deze praktische checklist vol tuinfeest-ideeën weet je zeker dat je tuinfeest een succes wordt!

Catering tuinfeest: zelf doen of uitbesteden? 

Ga je een tuinfeest geven dan moet je nadenken over wat jij je gasten voorschotelt. Je kunt jezelf een dagje opsluiten in de keuken, maar er zijn ook andere mogelijkheden:

- Je kunt bijvoorbeeld voor catering kiezen. Dat scheelt tijd, maar er hangt wel een prijskaartje aan.

- Je kunt ook een zogenaamd ‘bring your own’-feestje organiseren, waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Dit scheelt in de kosten, tijd en is vaak een stuk gevarieerder dan de gemiddelde cateraar.

- Een ‘bring your own’-feestje is goed te combineren met een barbecue. Laat iedereen zijn favoriete vlees, vis of vegaburgers meenemen. Niet duur, praktisch en heel gezellig! Meer barbecue tips? Lees dan alle ingrediënten voor een stressloze barbecue.

 Een leuk tuinfeest organiseren lijkt een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat alles goed verloopt?

Houd bij aankleding tuinfeest rekening met het weer

Wie in zijn of haar tuin een feest organiseren wil, moet rekening houden met de weergoden. Haal daarom artikelen in huis die je gasten beschermen:

- Hoge temperaturen? Zorg voor parasols zodat je gasten niet in de brandende zon hoeven te staan.

- Wordt het een groot feest? Schaf dan een groot zonnezeil aan.

- In Nederland moet je altijd rekening houden met regen. Zet een mooie grote partytent op; daar kun je het feestje voortzetten als er een buitje valt.  

Op de dag van je feestje nog snel wat in huis halen? Leen Bakker levert partytenten, parasols en heaters direct uit voorraad!

 

Op de dag van je feestje nog snel wat in huis halen? Leen Bakker levert partytenten, parasols en heaters direct uit voorraad!

Tuinfeest decoratie: sfeervolle verlichting 

Als je een feest thuis organiseren wil, is het verstandig om goed na te denken over de aankleding. Die bepaalt uiteindelijk de sfeer. Wat tips: 

- Wil je een chique effect, plaats dan een bosje bloemen op ieder tafeltje.

- Extra sfeer breng je door kaarsjes neer te zetten. 

- Gebruik je liever geen kaarsen? Kies dan voor passende sfeerverlichting in de tuin. Feest vieren als de avond valt, verandert zo in een sprookjesachtige ervaring!

Reacties