Foto: 2014/kees-smit-tuinmeubel-grosseto.jpg

Kees Smit Tuinmeubelen introduceert tuinset Grosseto

Stapelbare tuinsets Grosseto: ruimte voor design.

Een tuinmeubel collectie, geïnspireerd op het ruimteschip waarmee China 10 jaar geleden haar eerste man in een baan om de aarde bracht. Dat moet wel helemaal 'space' zijn. De Grosseto collectie van Manifesto is in alle opzichten ruimtelijk. De meeste meubels uit deze serie zijn namelijk stapelbaar tot een soort spaceshuttle, zodat ze opgeruimd veranderen in een tuinobject wat minimale ruimte inneemt. Maar uiteraard wel alle ruimte biedt om maximaal te relaxen.

Wow, wat is dit mooi! Iedereen ziet direct dat de Grosseto collectie van Manifesto anders is dan anders. Zoveel stijlvoller, zoveel efficiënter. Om hebberig van te worden. Er zijn in totaal drie verschillende sets, allemaal compleet met zitmeubelen, tafeltje en kussens. De materiaal- en kleurencombinatie is helemaal van deze tijd: het frame is van wit gepoedercoat aluminium, de lichtbruine vlechtstroken van weerbestendig kunststof.

Stapelgoed

De smalle set bestaat uit twee fijne loungefauteuiltjes plus een rond bijzettafeltje. Opruimen is een kwestie van de ene stoel omgekeerd op de ander zetten en de 'shuttle' van boven afsluiten met het tafeltje. Zo gepiept dus.

Tuinmeubel Grosseto van Manifesto via Kees Smit Tuinmeubelen.

Uitnodigende loungeset

Wie graag meer ruimte heeft, kiest voor de extra brede set. Deze bestaat uit visueel twee verschillende zitelementen. Heel uitnodigend is de extra brede loveseat met uitwaaierende armleuningen. Verder is er een intieme kuipbank met links en rechts een hoge rugleuning en middenin een lager deel om goed zicht te hebben op de omgeving. In beide 'nestjes' kun je heerlijk royaal in je eentje relaxen, maar ook intiem met z'n tweetjes. Deze set wordt compleet gemaakt met een lage tafel en is eveneens stapelbaar tot een heuse 'shuttle'.

De boom in

Wat deze brede set zo aantrekkelijk maakt, is dat de extra brede loveseat ook opgehangen kan worden (aan een boom), waardoor er een fantastisch schommelbed ontstaat. Een plekje om heerlijk in weg te kruipen en alle ruimte te geven aan je dagdromen.

Tuinmeubel Grosseto van Manifesto via Kees Smit Tuinmeubelen.

Royale hoekopstelling

Binnen het Grosseto programma zit ook nog een vierdelige tuinset. Niet stapelbaar, maar gewoon een geweldig fraaie loungeset voor grotere tuinen. Deze royale hoekopstelling bestaat uit twee zijmodules, de een met een linker- de ander met een rechterarm, en in het midden een hoekmodule met een mooie hoge rug. De golvende lijnen geven deze organisch vormgegeven set extra cachet. Een royale salontafel maakt de set compleet.

Advies verkoopprijs: Grosseto loungeset 3-delig, incl. kussens € 995,-, Grosseto daybed loungeset 3-delig, incl. kussens € 3.495,-, Grosseto lounge hoekset 4-delig, incl. kussens € 2.495,-.

Meer informatie: www.keessmit.nl

Publicatiedatum: 21 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties