Foto: 2016/4-seasons-loungestoel.jpg

Genieten van lange zomeravonden in de juiste loungestoel

Wanneer de zomer aanbreekt spreekt het voor zich dat u weer meer tijd zult willen vrijmaken om te kunnen genieten in uw eigen stukje paradijs.

Wanneer u er van houdt om in uw eigen tuin te genieten heeft u er doorgaans reeds voor gekozen om te investeren in comfortabele en mooie tuinmeubelen. Beschikt u evenwel ook reeds over een loungestoel? Veel mensen denken dat een dergelijke loungestoel geen meerwaarde biedt ten opzichte van een gewone, standaard tuinstoel, maar het tegendeel is waar. Een loungestoel is namelijk heel wat comfortabeler. De bedoeling van een stoel als deze is dat u languit onderuit kunt liggen om heerlijk, al dan niet met een cocktail in de hand te genieten van de warme zonnestralen. Klinkt dit voor u als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek hoe u de juiste loungestoel voor in uw tuin kunt uitkiezen!

De kenmerken van een loungestoel

Een loungestoel is niet alleen vrij laag, daarnaast beschikt ze ook niet zelden over een niet onaanzienlijke breedte. Deze vormgeving zorgt er voor dat het voor de persoon die er in gaat liggen mogelijk is om verschillende houdingen aan te nemen. Het principe van het 'loungen' staat bij een loungestoel dan ook centraal. U dient er wel rekening mee te houden dat verschillende loungestoelen vrij hard zijn. Dit zorgt er voor dat extra dikke kussens een vereiste kunnen zijn om het maximale comfort te kunnen realiseren.

Wanneer u er voor kiest om een loungestoel aan te kopen zult u bijzondere aandacht willen spenderen aan het materiaal waaruit ze bestaat. Het spreekt voor zich dat u er namelijk zeker van zult willen kunnen zijn dat uw loungestoel zo lang mogelijk mee blijft gaan. Let echter ook op het comfort. Een loungestoel die is gemaakt van vlechtwerk is namelijk lekker stevig en duurzaam, maar niet comfortabel zonder het gebruik van goede kussens. Wicker loungestoelen vormen op dit vlak dan ook veelal een interessanter alternatief omdat ze over ingebouwde kussens beschikken. Op deze manier beschikt u over een loungestoel die alle seizoenen zonder probleem mee blijft gaan.

4 Seasons Outdoor, een onderhoudsvrije loungestoel

Wilt u hoofdzakelijk kunnen genieten van uw loungestoel zonder dat u wakker hoeft te liggen van het onderhoud die ze nodig heeft? In dat geval is het misschien wel interessant om te kiezen voor het merk 4 Seasons Outdoor. Dit merk staat er namelijk om bekend zich in het bijzonder te richten op tuinmeubelen die doorheen het jaar zonder probleem buiten mogen blijven staan zonder dat ze een doorgedreven onderhoud vereisen.

De voordelen van een loungestoel van silvertex

Een materiaal die de voorbije jaren snel toeneemt op vlak van populariteit is het zogenaamde silvertex. Dit materiaal beschikt niet alleen over een uitstekende weerbestendigheid, bovendien is het ook nog eens zo dat de zitting lekker zacht en dus comfortabel aanvoelt. Silvertex heeft als materiaal erg veel weg van textiel. Bent u aldus op zoek naar een fantastische loungestoel waar u heerlijk in kunt neerploffen? In dat geval zult u niets anders kunnen dan vaststellen dat een loungestoel van het silvertex materiaal perfect in lijn zal liggen met uw verwachtingen.

Een bijzondere loungestoel in de vorm van een ei

Een loungestoel in de vorm van een ei is bijzonder. In eerste instantie zorgt de ei-vorm er namelijk reeds voor dat ze zeer modern oogt. Dit maakt ze tot een absolute eye-catcher voor in uw tuin. Dat is echter niet alles, want deze bijzondere vorm maakt het ook mogelijk om er precies op die manier in te gaan zitten zoals u dat het liefste heeft. Een loungestoel in ei-vorm is tegenwoordig ook verkrijgbaar in verschillende materialen. Kiezen voor een vlechtwerk loungestoel zorgt er evenwel voor dat er een romantische sfeer wordt gecreëerd in uw tuin die uw partner ongetwijfeld zal weten te waarderen. Door de unieke ei-vorm zit u in een dergelijke loungestoel bovendien ook nog eens veel beter beschermd dan u zou vermoeden!

Ga niet over één nacht ijs!

Het aanbod aan loungestoelen op de markt is tegenwoordig bijzonder uitgebreid. Dit zorgt er voor dat het eigenlijk meer dan ooit noodzakelijk is geworden om de diverse mogelijkheden grondig met elkaar te vergelijken. Hou tijdens het uitvoeren van een vergelijking ook niet enkel en alleen rekening met het materiaal waaruit de loungestoel bestaat, maar besteed ook de nodige aandacht aan de uitstraling evenals het onderhoud dat is vereist. Alleen door met al deze verschillende zaken rekening te houden zult u uiteindelijk kiezen voor die ene loungestoel die perfect al uw verwachtingen zal weten in te lossen.

De informatie van dit artikel is gebaseerd op de kennis van www.latour-lith.nl 

Reacties