Dickson Sunbrella®: stofcollecties tuinmeubilair

Gerecyclede vezels en badstof voor nieuwe stofcollecties tuinmeubilair Dickson Sunbrella Renaissance en Terry.

04 Juli 2013

Gerecyclede vezels en badstof voor nieuwe stofcollecties tuinmeubilair Dickson Sunbrella Renaissance en Terry.

De look & feel van vroeger met de kwaliteit van vandaag. Dat was het doel bij het ontwerpen van de nieuwe collecties van Sunbrella®. Ze hebben een vintage uitstraling, die je tuinmeubilair in no-time in een nieuw jasje hijst. Sunbrella® lanceert deze zomer twee nieuwe stofcollecties: Renaissance en Terry.

De eerste, Sunbrella® Renaissance, bevat tot 50 procent gerecyclede acrylvezels. De vintage revisited sfeer die deze lijn uitstraalt, zorgt voor een aangename en sfeervolle buitenomgeving. Speciaal voor de nautische wereld introduceert Sunbrella® de collectie Terry. Deze lijn biedt hoge kwaliteit badstof en zorgt ervoor dat leder of (kunst)leren kussens beschermd worden tegen de invloed van de zon.

Sunbrella® Renaissance

Sunbrella® gebruikt voor het eerst gerecyclede vezels in een collectie. De gerecyclede vezels worden vermengd met nieuwe Sunbrella®-vezels om tot het eindproduct te komen. De collectie laat zich makkelijk combineren en bestaat uit drie versies: Heritage (effen kleuren), Parker (streepmotieven) en Sax (visgraatmotieven). Samen bieden deze versies zestien kleurvarianten.

Sunbrella® Terry

De zon is extra sterk op het water. Kunstleren kussens kunnen daar slecht tegen, waardoor veel vaarliefhebbers een katoenen sloop gebruiken als bescherming tegen de warmte. In tegenstelling tot stoffen op basis van katoen – die maar moeilijk de impact van uv-stralen en de wasmachine weerstaan – garandeert de nieuwe badstof Sunbrella® Terry kleurvastheid en uv-weerstand. Dankzij het in de massa geverfde acryl, zijn de stoffen goed bestand tegen schimmel en de andere risico’s op zee (vooral zout).

Aanvullende productinformatie

Renaissance en Terry zijn onderdeel van de Sunbrella Outdoor lijn. Zoals andere producten uit de Sunbrella® collecties, hebben de nieuwe lijnen ook het OEKO-TEX-label, wat betekent dat ze gemaakt zijn uit substanties die geen enkel risico inhouden voor de huid, de gezondheid of het leefmilieu.

Voor overige informatie over beide collecties: www.dickson-constant.com.

Publicatiedatum: 4 juli 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties
Anderen bekeken ook

TEAK IS BACK: VIKING LOU

TEAK IS BACK: VIKING LOUNGE CHAIR Lounge chair VIKING is hèt bewijs dat ‘industrial design’ zeker ook een warme uitstraling kan hebben. Exclusief voor Borek ontwerpt Bouwmeester van Rens deze smaakvol vormgegeven en uiterst robuuste fauteuil, uitgevoerd in verantwoord teakhout. De fraaie houtsoort beleeft momenteel een ware comeback. Teakhout heeft immers niet alleen een warme uitstraling, maar is ook bestand tegen weer en wind. Dikke kussens (all weather) in de kleuren caillou cocoa en sooty, geven het luxe gevoel van heerlijk achterover ploffen in de VIKING lounge chair van Bouwmeester van Rens voor Borek.

Bogarden buitenmeubilair

Dagdromen met wolterinck

DAGDROMEN MET MARCEL WOLTERINCK Opnieuw ontwerpt designer Marcel Wolterinck voor Borek een exclusieve serie aluminium buitenmeubels om bij weg te dromen. Eyecatcher is onbetwist het luxe loungebed SAMOS day-dream, dat in tal van combinaties en geheel naar wens is samen te stellen. Met het verzwaarde rugkussen verandert het loungebed in een handomdraai in een uiterst comfortabele dubbele zitbank. De coole kleur ecru gaillette (all weather) laat zich makkelijk combineren met alle tinten blauw of grijs. De serie SAMOS omvat diverse modellen coffee en (high) side tabels, waarmee een unieke combinatie kan worden gecreëerd. Relaxen en genieten op duurzame meubels van Nederlandse makelij, by Marcel Wolterinck voor Borek.  

Bogarden buitenmeubilair