Betonlook (tuin)meubelen volgens Hollands recept

10 Mei 2016

Nederlands designlabel Net-Echt maakt betonlook duurzaam, lichtgewicht en tijdloos.


Een betonlook tafel zo licht en sterk dat hij jaren in de oceaan zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en zout: het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars. Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu ook een serie meubelen voor de particuliere markt. Hiermee gaat het merk loungen haar exclusieve karakter teruggeven.

Ontwerper Erwin van Duijnhoven ontwikkelde al in 1994 het materiaal met haar natuurlijke betonuitstraling. De betonlook Net-Echt tafels kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat 100% niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doekje af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een designaward die hij won voor een winkelmeubel van stuc beton: het was mooi maar hij vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.

Zonder mal

De serie tuinmeubelen bestaat uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt, waardoor iedere afmeting en vorm te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt een enorme bar voor een beachclub op Curaçao, een chillunit voor een Universiteit en een 5 meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau.

Lichtgewicht

Hoewel de meubelen een natuurlijke betonuitstraling hebben dankzijn de precieuze afwerking, zijn ze licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen of te verhuizen. Een drie meter lange tafel weegt slechts 70 kilo.

Net-Echt Showroom

De Net-Echt Showroom is gevestigd in Culemborg en op afspraak te bezoeken. Voor meer voorbeelden en informatie kijk op www.net-echt.nl.

Publicatiedatum: 10 mei 2016

AANBEVOLEN

kruispoot picknicktafel

Moderne kruispoot tafel voor buiten gebruik. Gemaa...

Gardeluxe Tuinstoelen

De luxe duurzame tuinstoelen van Gardeluxe zijn we...

Tuinset Zeus Gardeluxe

De luxe tuinset Zeus van Gardeluxe is weerbestendi...

Tuinmeubelen van hout, metaal of kunststof

Tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten; van...

DIY tuinbank met bergruimte

Deze leuke tuinbank is superhandig en maak je natu...

Steigerhout meubelen tips

Iedereen kent de lekkere steigerhouten hoekbank we...
Advertentie