Foto: 6-tips-zithoek-tuin

6 tips voor meer gezelligheid in de zithoek in je tuin

Heerlijk: we kunnen weer de tuin in! Het liefst wil je natuurlijk dat je tuin er gezellig uitziet – om een nog groter feest te maken van de warme maanden.

Guido van Loon

Hoe pak je dat het best aan, op stijlvolle wijze? We geven handige tips!

Mooie tuinsets in de tuin

De basis van een fraaie zithoek in je tuin? Die ligt natuurlijk bij tuinsets! Zo weet je zeker dat je een fijne plek creëert in je tuin, waar je urenlang kunt vertoeven. Bij Exterioo Tuinmeubelen vind je veel mooie tuinsets: voor elke stijl is er iets passends te vinden. Kies bijvoorbeeld een houten tuinset als je een gezellige, landelijke tuin hebt. Liever een moderne, industriële look? Ga dan voor een metalen of aluminium tuinset, in een stoere zwarte of grijze kleur. Welke set je ook uitkiest: je bent zo helemaal klaar voor al die gezellige momenten in je tuin. Op naar de lange zomeravonden!

Extra’s bij je tuinset

Om voor nog meer aankleding bij je tuinset te kiezen, kun je verschillende extra’s in huis halen. Zo vinden we het gezellig staan als er een kussentje op de stoelen ligt. Wissel daarbij af met kleuren of prints, om voor een speelse look te gaan. En koelt het ’s avonds wat af? Zorg dan dat er een warm dekentje in de tuinhoek ligt, om over de benen te kunnen leggen. Cosy!

Gezellig tafelen in de tuin

Nu de look van de tuinset helemaal compleet is, is het hoog tijd om lekker buiten te tafelen. Wat heerlijk, dineren in de buitenlucht! En ook hierbij kun je zeker stilstaan bij de aankleding. Zorg bijvoorbeeld dat je buiten ander serviesgoed hebt dan binnen: kleurrijker of met een vrolijkere print. Dat past goed bij het buitenleven. Geen zin om dat te regelen? Dan is er ook een eenvoudigere oplossing te bedenken. Haal bijvoorbeeld een pak met gezellige servetten in huis – het zijn dit soort details die ook zeker meetellen bij de styling van de zithoek in de tuin.

Planten bij de zithoek in de tuin

In de tuin zijn er natuurlijk verschillende planten te vinden. Maar zijn er ook in de zithoek zélf planten te vinden bij jou? Dat staat namelijk hartstikke gezellig! Zorg het liefst dat je altijd een beetje ruimte hebt op tafel om daar een klein plantje of bloemetje te plaatsen. Ook dit is weer zo’n detail dat zorgt voor een heleboel meer sfeer.

De verlichting in de tuin

Hoewel het ’s zomers lekker lang licht is buiten, is goede verlichting ook essentieel in de tuin. Het zorgt ervoor dat je goed zicht hebt buiten, maar draagt net zo goed bij aan de sfeer! We zijn bijvoorbeeld fan van lichtslingers, die een feestelijke look in de tuin verzorgen. Hang ze bijvoorbeeld op aan de schutting bij de zithoek. Liever verlichting op de tafel? Denk dan aan lantaarns – met een kaars of gewoon een lampenbolletje erin. Perfect passend in de tuin.

Een zithoek met overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin heeft allereerst natuurlijk een praktisch doel: de boel drooghouden bij een regenbui. Maar we vinden ook zeker dat je tuin er gezelliger uit gaat zien met een overkapping. Zeker als daarbij duidelijk is nagedacht over de looks. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten overkapping. Of laat hangplanten groeien aan de overkapping. Wat een plaatje in de tuin!

Reacties