Ubbink® Vijvermateriaal

Alle materialen die u nodig heeft voor de vijver.

Ubbink® Vijvermateriaal

ZeoLith®
ZeoLith® is een filtermateriaal met biologische werking en een natuurlijke samenstelling op basis van overwegend silicium- en aluminium houdende poreuze mineralen die zware metalen en ammoniak binden. 

FilterCeramic®
FilterCeramic® is een filtermateriaal met biologische werking dat bestaat uit natuurlijk keramisch materiaal in de vorm van holle cilinders van verschillende grootte met een gelijke doorstroomopening. Tijdens de doorgang van het water ontstaan variaties in de stroomrichting en snelheid van het water. FilterCeramic® biedt een groot aanhechtingsoppervlak voor nitrificerende bacteriën, een betere zuurstofvoorziening en een groter zuiverend vermogen.

FilterBalls®
FilterBalls® zijn een synthetisch filtermateriaal met een biologische werking en een groot aanhechtingsoppervlak voor nitrificerende bacteriën. FilterBalls® worden in een filterzak in het filterhuis geplaatst, op de filtermatten voor mechanische filtering. 

AquaVital®
AquaVital® is een vijverturf met een hoog gehalte aan humuszuren, sporenelementen en vitaminen dat de zuurtegraad van het water omlaag brengt. AquaVital® zuivert het water en stopt de algengroei. AquaVital® wordt in een filternet van 10 liter aan de vijverrand in het water gehangen en blijft 8 weken werkzaam. Moet in de loop van het jaar worden vervangen. Een net van 10 liter is voldoende voor een vijver van 4000 liter. 

Vijversubstraat® 
Vijversubstraat® bestaat uit poreuze steentjes van uiteenlopende vorm, met een diameter van 8 tot 20mm, die in een laag op de vijverbodem worden gestrooid. Ze vormen een goede ondergrond voor nitrificerende bacteriën die het water helder houden. Dit substraat kan ook op de aarde in waterplantmanden worden gelegd. 

Beschikbaar in zakken van; 5, 10 en 21kg 

Meer informatie: www.ubbinkgarden.com