string(1) "p"

Soorten coniferen

Alle soorten coniferen.

Mooi struiken voor een haag

Welke haag past het beste bij mij.
Als je moet kiezen tussen de conifeer of de laurier. Welke van deze twee zou je dan kiezen. Welke past het beste in jou tuin? Allebei zijn het bekende en populaire struiken om een haag mee te creëren. Het pluspunt van beide struiken is, dat ze allebei groen blijvend zijn. Dit houd in dat hij zowel in de winter als in de zomer een prachtige groene kleur heeft. Hij geeft je dan ook veel privacy in je tuin.
Er zijn meerdere soorten conifeer. Zo heb je de Thuja Brabant en de Thuja Smaragd. De Thuja Brabant is één van de bekendste coniferen en zie je ook veel in de Nederlandse tuinen. Het is een populaire struik omdat hij het hele jaar groen blijft. En doordat hij groen blijft geeft hij veel privacy, dit is dan ook een van de redenen waarom de Thuja Brabant bij de meest verkochte haagstruiken zit. Het is daarnaast ook nog eens een makkelijke struik. Hij groeit namelijk bijna in elk grondsoort. Het is een ijzer sterke struik die meters hoog kan worden. Hij kan namelijk gerust 6 meter hoog worden. Qua onderhoud is het ook een vrij makkelijke struik. Hij is op elke hoogte te snoeien. Je moet ze alleen niet te diep snoeien. Als je namelijk tot op het hout snoeit krijg je kale plekken, deze lopen namelijk niet opnieuw uit.
De Thuja Brabant is een iets fijnere coniferen soort. De structuur is fijner en de kleur is lichtgroen. Hij is iets minde populair, en ziet ze dan ook een stuk minder in de Nederlandse tuinen. Toch is het wel een groenblijvende conifeer die jou het hele jaar door privacy in je tuin kan geven.
Een conifeer kun je het beste planten tussen Oktober en Juni. Al kan het ook buiten deze periode, alleen is het dan vaak droog en warm. De kans op uitdroging is dan vele malen groter dan in de periode tussen Oktober en Juni. De kans dat ze aanslaan is in de periode van Oktober tot Juni een stuk groter. Sowieso is het belangrijk dat na het planten van de coniferen er dagelijks water word gegeven. Vooral in periodes dat het niet of minimaal regent.
Om een mooie strakke haag te creëren is het advies om bij struiken boven de 1,5 meter 2 struiken per strekkende meter te planten. Voor kleinere hagen is dit minimaal 3. Bij de aller kleinste kunt u er nog meer per strekkende meter planten.
Een strakke hagen planten en behouden, doe je door ze regelmatig te snoeien. Dit is zowel in het voorjaar als in het najaar. Zo word het geen brede haag. En de hoogte kan je dan op gewenste hoogte snoeien.
Of kies je toch voor laurier. Laurier is er ook in vele verschillende maten en soorten te krijgen. Een mooie struik die het hele jaar zijn groene bladeren behoud. Dit is super fijn om privacy in je tuin te creëren. Zowel in de zomer als in de winter. Het is dan ook een struik die zeer geschikt is als haag. De laurier geeft een prachtige luxe uitstraling. Dit komt vooral door de prachtige fel groene kleur van de bladeren. De bladeren van de laurier zijn vrij groot.
De laurier verdraagt ook prima de koele winters en stevige regen of zeewind. Hierdoor is de laurier ook zo populair geworden. Hij kon alle weersomstandigheden verdragen.
Een ander plus punt van de laurier is dat hij ook de vlinders, bijen en vogels aantrekt.
De laurier is prima geschikt voor een haag. Het zijn struiken die hard groeien. niet alleen in de hoogte maar ook in de breedte. Zo kun je met deze struiken een prachtig warme en sierlijke haag creëren die toch alle beschutting geeft. De laurier kan dan ook prima groeien in ons klimaat.