string(1) "p"

Passend tuinmeubels voor een kleine tuin, balkon of dakterras

Woon je niet zo groot? Geen probleem wij hebben tips zodat je in een kleine tuin, balkon of dakterras kunt genieten van een meubel in een heerlijke zomer!

Tips om jouw kleine tuin groter te laten lijken

Maak gebruik van langwerpige terrastegels of -planken

Kleine tuinen zijn vaak erg smal en niet heel diep. Om je tuin optisch groter te laten lijken kun je slim gebruik maken van grote of langwerpige terrastegels of planken. Afhankelijk hoe je deze legt (in de breedte of lengte) kun je je tuin breder of langer laten lijken.

Geef je kleine tuin extra diepte of meer breedte

Geef je tuin extra diepte door de achterwand in een donkere of lichte kleur te geven. Heb je een brede maar niet zo’n diepe tuin? Schilder je schutting of muur in een lichte kleur, dit benadrukt de breedte van jouw tuin.

Kies lichte kleuren

Hou je tuin rustig met neutrale kleuren die niet direct aandacht vragen. Door lichte kleuren te gebruiken lijkt je tuin optisch groter. Combineer niet te veel verschillende kleuren door elkaar, dit zal er namelijk voor zorgen dat je tuin kleiner oogt. Kies ook lichte kleuren bij de aanschaf van je tuin meubelen, accessoires en planten zodat het één geheel wordt.

Tip! Kies voor een wit onderstel van jouw tuin meubel zodat je kleine tuin niet nog kleiner oogt.

Ga voor grote planten in plaats van klein

Omdat je een kleine tuin hebt wil het niet zeggen dat je daarom kleine planten moet te plaatsen. Kleine plantjes en bloemen benadrukken juist dat de jouw buitenplek klein is. Het is dus beter om grotere planten te nemen.

Tips om jouw balkon of dakterras om te toveren tot vakantieoord

Praktische tuin meubelen voor een klein balkon of dakterras
Het is heerlijk om neer te strijken op je balkon of dakterras en te ontspannen. Een fijne zithoek is dan optimaal genieten. Afhankelijk van de grote van de ruimte kun je dit plekje inrichten met verschillende meubels. Heb je weinig ruimte en wil je makkelijk je zithoek opruimen dan zijn inklapbare stoelen of een bistroset een perfecte aanvulling. Tip! De EOS loungebank is smal, licht en daarom ideaal voor te relaxen op jouw balkon. Een ultiem tuin meubel voor een kleine tuin of balkon.


Maak het sfeervol met verlichting

Geniet lekker lang van het buitenleven op jouw balkon of dakterras. Leuke lampenslingers zijn een goede sfeermaker, wikkel ze om je balkonreling of hang hem boven je zitje of muur. Check wel vooraf of deze ook voor buitengebruik geschikt zijn.

Verticale tuinieren

Ondanks dat je niet zoveel ruimte op je dakterras of balkon hebt kun je deze toch makkelijk omtoveren tot een groene oase. Hang mooie bloembakken aan je balkonreling of maak gebruik de wanden om verticaal te tuinieren. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden op een rij gezet.