Open middag Barbs Beeldentuin-Atelier

Op zondag 2 september a.s. is er een open middag in Barbs Beeldentuin-Atelier-Galerie van Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel van 13 – 16.30 uur.

24 Juni 2018

Barbs Beeldentuin vindt u aan de Fluitersweg 34 in Apeldoorn-Noord/Wenum Wiesel.

Tijdens de open middag kunt u kijken naar diverse gevarieerde bronzen en stenen beelden in de tuin. Soms figuratief en organisch en soms wordt het abstract of surrealistisch, het materiaal bepaalt wat het wordt. Barbara maakt 31 jaar beelden en heeft veel ervaring met het werken met diverse materialen zoals klei, was en brons en diverse steensoorten zoals marmer, Franse kalksteen, serpentijn, speksteen, hardsteen, etc.

De tuin is enigszins een ‘wilde tuin’, bedoelt als diertjes vriendelijke tuin, beplant met verschillende heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen.

Er is een vijver met planten, kikkers, zelfs een salamander is gespot en andere waterbeestjes. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt. Ondertussen zijn er zeldzame vlinders gezien, die op de ‘rode’ lijst van beschermde soorten staan.

Vindt u het leuk om hier een workshop speksteen of boetseren mee te maken, meld je dan aan bij een van de workshops met open inschrijving of plan een eigen datum in met een groepje mensen (min. 4 pers.) Tijdens de open middag geeft ze informatie over de workshops. Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en kunt u vragen stellen.

Meer informatie op www.barbsgallery.com

Reacties