Tegel eruit, bloembol erin


Fleurige jubileumactie GroenRijk

Met de actie ‘Tegel eruit, bloembol erin’ willen GroenRijk tuincentra, die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren, een bijdrage leveren aan een bloeiende leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren met speciale aandacht voor bijen. Samen met bloembollenbedrijf JUB Holland, winnaar van de Nationale Tuinbouwondernemersprijs 2017, organiseert GroenRijk een landelijke inwisselactie: wie op zaterdag 23 september één tegel* uit eigen tuin inlevert ontvangt gratis een mix van 40 verschillende bloembollen voor vrolijke voorjaarsbloei en blije bijen. De bloembollenmix bevat de soorten krokus, blauw druifje, botanische tulp (Tulipa linifolia), Anemone blanda, sneeuwroem (Chionodoxa) en Bulgaarse ui (Nectaroscordum).

Biodiversiteit

De bloembollen voor blije bijen zijn op advies van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging geselecteerd omdat ze relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Die zijn beide van vitaal belang voor het welzijn van bijen. De bollen verwilderen en komen elk voorjaar (vanaf februari) automatisch weer tot bloei. Zo wordt met de bollenmix een blijvende bijdrage gegeven aan een gezonde bijenpopulatie. Ook de variatie in bloemen (biodiversiteit) en de gespreide bloeiperiode van bijna vijf maanden wordt door bijen zeer op prijs gesteld. Bij een buitentemperatuur van ongeveer 9 graden Celsius worden bijen, na een winter in rust te zijn geweest, weer actief en gaan op zoek naar nectar en stuifmeel.

Bollen planten

Het planten van bloembollen is een eenvoudig klusje en kun je het beste in oktober of november doen. Plant de bloembollen drie keer zo diep als de hoogte van de bol en met het puntje omhoog. Geef water en vanaf februari verschijnen de eerste bloemen.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van GroenRijk tuincentra op www.groenrijk.nl

AANBEVOLEN

Aluminium Tuinbank Zeus

Maak kennis met de unieke, weerbestendige en onderhoudsarme collectie aluminium ...

Tuintrend 2: zo verbind je je tuin met je interieur

Maak je tuin helemaal 'zomerproof' met de nieuwste tuintrends van dit jaar. Deze...

Meer ruimte op je balkon met de BALKONBAR

Iedereen die een (klein) balkon heeft, loopt tegen hetzelfde probleem aan. Je he...

Mols Steenkorven

Geef uw tuin of buitenproject extra grandeur met Mols Steenkorven.

Tuinbank Helios Gardeluxe

Model Helios, luxe en comfortabele tuinbanken en hockers; weerbestendig, onderho...

Deze zomer moet je een hondencaravan hebben!

Een slaapplaats voor je kat of hond moet comfortabel zijn. Maar het oog wil ook ...

Advertentie