Foto: 6-tips-tuinideeen-doen

6 tips om tuinideeën op te doen

Heb je net een nieuwe woning of ben je gewoon toe aan een nieuwe look voor je tuin?

Het koude weer komt bijna ten einde dus dit is het moment om wat inspiratie op te doen! Met een vooraf bedacht tuinontwerp kun je bij de eerste zonnestralen meteen aan de slag. Hoe je de meest originele tuinideeën opdoet, lees je hier.

1. Beter goed gejat dan slecht verzonnen

Je kan online tal van tuinideeën opdoen. Je vindt wel honderden voorbeelden van tuindesign verspreid over het internet. Op websites zoals Pinterest of Instagram vind je de mooiste plaatjes van tuinen over de hele wereld. Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch?

2. Denk in thema

Door je tuindesign rond een bepaald thema te centreren kun je heel specifiek inspiratie opdoen. Een reisthema kan bijvoorbeeld heel klein, maar ook heel wijd getrokken worden. Van het uitstallen van leuke souvenirs tegen de schutting tot hangmatten en palmbomen; je hebt de regie helemaal in eigen hand.

3. Magazines

Naast de inspirerende online magazines zijn ook de ‘echte’ fysieke magazines ideaal om inspiratie op te doen. Je vindt ze bij de bouwmarkt, het tuincentrum of bij winkels zoals bijvoorbeeld de IKEA. Ook in verschillende lifestyle magazines kom je af en toe thema stukken tegen die helemaal om huis en tuin draaien.

4. TV shows

Er zijn meerdere shows op televisie waarin tuinen centraal staan. Programma’s zoals Eigen Huis en Tuin bijvoorbeeld. Niet alleen kun je hier inspiratie op doen voor de tuin, maar je kan ook meteen het design van je woning onder handen nemen. Beperk je ook zeker niet tot de Nederlandse televisie. Ook de internationale zenders zoals bijvoorbeeld TLC hebben leuke, interessante programma’s om inspiratie op te doen. Neem een aantal afleveringen op en ga gezellig een zaterdagmiddag tuinprogramma’s kijken.

5. Design stijl

Net als een thema, is het vastzetten van een design stijl ook erg handig om de tuin in te richten. Dit werkt eigenlijk net zoals je het in de woning doet. Ga je voor een strakke moderne stijl, of houd je het liever landelijk? Afhankelijk van de design stijl kun je gaan inrichten en decoreren. Bij een landelijke stijl kies je bijvoorbeeld vooral houten en andere natuurlijke materialen, gecombineerd met veel groen en authentieke decoratiestukken.

6. Rommelmarkt

Je komt nergens zulke interessante dingen tegen als op de rommelmarkt. Wie weet loop je wel tegen een uniek item aan, wat zo ongelooflijk interessant is dat je er je hele tuin design om centreert.

Reacties