Foto: tuin-als-vakantieverblijf

Je tuin als vakantieverblijf inrichten: zo doe je dat

Wanneer het zonnetje iedere dag schijnt en de temperaturen steeds hoger worden, zitten we natuurlijk steeds vaker buiten.

Er is dan ook weinig zo fijn als even heerlijk ontspannen in je eigen tuin. Maar hoe maak je jouw tuin of terras nu zo aangenaam dat je jezelf even helemaal op vakantie waant? We geven je een aantal leuke tips ter inspiratie!

1. Ga voor luxe

Kijk eens in het assortiment van Bubbelkoning jacuzzi’s en laat een heerlijke jacuzzi installeren om in de late zomer uurtjes van te kunnen genieten. Of wat dacht je van een massagetafel om je partner zijn of haar massage skills op te laten oefenen? Wil je het helemaal goed aanpakken? Installeer dan meteen een sauna of stoomcabine zodat je lekker op kunt warmen en jezelf vervolgens heerlijk in de jacuzzi kunt opfrissen.

2. Investeer in een zwembad

Heb je wat budget tot je beschikking? Laat dan een (klein) zwembad in je tuin plaatsen. Dit is natuurlijk de ideale manier om het vakantiegevoel helemaal te pakken te krijgen en geweldig fijn te kunnen ontspannen in je tuin. Zwembaden zijn er voor alle budgetten en in alle vormen en maten: gegarandeerd dat je wel een zwembad vindt dat bij jouw tuin past!

3. Een fijne loungeset

Zonder een fijne, comfortabele loungeset is het natuurlijk lastig ontspannen in de tuin. Investeer dus een groot deel van je budget in manieren om comfortabel te kunnen zitten of liggen.Denk ook na over de verschillende functies die de loungeset nodig heeft. Zo is een set waar je rechtop aan tafel kunt zitten voor een fijne barbecue belangrijk, maar is een ligstoel natuurlijk ook ontzettend fijn!

4. Werk met een thema

Heb je een specifiek vakantieland waar je helemaal weg van bent? Kijk dan eens welke kleuren, materialen en decoratieve items je aan dit land doen denken en verwerk deze op een leuke manier in je tuin. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van Marokko, zorg dan dat er een klein tafeltje met een waterpijp klaar staat om even te ontspannen en breng zoveel mogelijk warme kleuren in je tuin.

5. Zorg voor fijne verlichting

Ook wanneer de zon langzaam onder gaat wil je natuurlijk nog van je tuin kunnen genieten. Zorg voor fijne sfeerverlichting op de locaties waar je dit nodig hebt, en vergeet ook niet om belangrijke zaken als wandelpaden uit te lichten. Wil je het helemaal sfeervol maken? Hang dan een mooi schilderij of ander thematisch item aan de muren en licht deze ‘s avonds mooi uit met een spotlight. Probeer ook met de verlichting zoveel mogelijk kleur en warmte in je tuin te creëren. Hoe fijner jij jezelf voelt, hoe beter je kunt ontspannen!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming en hoe kun je deze in je tuin verwerken?

Reacties