string(1) "p"
Profielfoto van Van Kooten Numansdorp
Van Kooten Numansdorp
J. van der Heydenstraat 10, 3281 NE Numansdorp
maandag
08:30 - 17:30
dinsdag
08:30 - 17:30
woensdag
08:30 - 17:30
donderdag
08:30 - 17:30
vrijdag
08:30 - 17:30
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Hoe zit dat nu met een serre en een tuinkamer?

Een serre klinkt waarschijnlijk bekender bij u in de oren dan een tuinkamer. Maar wat is nu het verschil tussen een serre en tuinkamer?

Hoe zit dat nu met een serre en een tuinkamer?

Hé liefhebber van de tuin en het buitenleven! Ben je op zoek naar meer ruimte in uw huis, maar ook een plek om heerlijk te zitten aan uw huis of in de tuin? Dan heb je vast al op internet gespeurd, misschien wel op Pinterest gekeken voor inspiratie of in de buurt eens rondvraag gedaan. Wanneer je het hele jaar door wilt genieten kun je kiezen voor een serre aanbouw of een tuinkamer bijvoorbeeld.

Een serre klinkt waarschijnlijk bekender bij u in de oren dan een tuinkamer. Maar wat is nu het verschil tussen een serre en tuinkamer? Op een verjaardag zal dit misschien de nodige discussie geven. Wij hebben het antwoord op deze vraag…

Over de serre

Een serre wordt aan uw huis gebouwd waarbij de gevel wordt doorbroken zodat de ruimte echt onderdeel van de woning wordt. Het is hierbij belangrijk dat de isolatie en ventilatie hierop wordt aangepast. Vaak gaat het om een glazen serre met openslaande deuren, een flinke investering natuurlijk. Er komt vaak een hele verbouwing kijken bij de aanbouw van een serre.

Serre en tuinkamer

Een tuinkamer is (net als een serre) een afgesloten ruimte en maakt bouwkundig geen onderdeel uit van uw huis. Het grote voordeel van een tuinkamer is dat je het hele jaar door buiten kunt genieten. In de zomer trekken we massaal naar buiten. In de herfst en winter brengen we veel tijd binnen door, dat is toch zonde?

Als het op de zomeravonden afkoelt kun je met de afgesloten schuifwanden heerlijk binnen blijven zitten. Door al het glas warmt de tuinkamer zichzelf makkelijk op met een zonnetje erop, maar het zal nooit té warm worden als de felle zon aan de hemel staat. Schuif de glasschuifwanden open en verwelkom de frisse buitenlucht. Ideaal om zomers in en uit te lopen met een gezellige barbecue.

Meer weten?

Lees dan verder in deze blog: 

https://www.vankootentuinenbuitenleven.nl/blog/hoe-zit-dat-nu-met-een-serre-en-een-tuinkamer