Ehm, is jouw tuin wel klaar voor de zomer?

De meeste mensen tellen de dagen af tot de vakantie begint. 

Guido van Loon 25 Juni 2019

Grote kans dat je een paar weken lekker rustig aan kunt doen in of rond huis, of wellicht heb je zelfs al grootse plannen om aan de slag te gaan.

Voor de meeste Nederlanders betekent de zomervakantie vooral lekker buiten zitten en barbecueën, al dan niet samen met de buren. Maar om dit zo leuk mogelijk te maken, is het wel van belang dat je vandaag nog je groene vingers opzoekt. Zeg eens eerlijk: is jouw tuin al helemaal klaar voor de volgende zomer?

Waar moet ik echt op letten bij het aanpakken van de tuin?

Steeds meer consumenten kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Concreet betekent dit dat je niet elke week de grasmaaier, heggenschaar, plantenstokjes en schoffel op moet zoeken. Makkelijke planten die gemakkelijk bij te houden zijn en veel tegels in de tuin.
Allemaal helemaal prima, maar vergeet het groene element niet. Je wilt geen ‘betonnen achtertuin’ creëren die in de verste verte nog niet op een tuin lijkt. Probeer vooral langs de kanten groene struiken en planten te houden. Ook centraal heb je groene elementen nodig: dit kun je doen door plantenbakken strategisch te plaatsen. Oftewel: op een plek waar je er niet over struikelt.

Droog zitten & kunnen genieten

Er zijn een aantal dingen waar je écht op moet letten wanneer je de tuin klaar gaat maken voor de zomer. Een van de belangrijkste punten heeft volledig te maken met ons ‘heerlijke’ klimaat. Zorg ervoor dat je droog kunt zitten! Ook tijdens buitjes is het aangenaam buiten, maar nat worden wil je liever niet. Een overkapping is snel gemaakt, zeker wanneer je kiest voor de experts.

Een ander belangrijk punt draait om de planten en bloemen die je kiest. Je wilt immers wel kunnen genieten van de frisse geuren en de vele mooie kleuren. Maar hoe combineer je dit met een onderhoudsvriendelijke tuin? Eigenlijk is dat heel simpel tegenwoordig. Bij Plant & Grow tuin kun je namelijk in een apart menu aangeven wat je wilt. Je geeft aan waar de planten of bloemen moeten komen en vervolgens vul je in dat je een onderhoudsvriendelijke tuin wilt hebben. Veel makkelijker wordt het niet!

Waar moet ik vandaag nog mee beginnen?

Begin vandaag alvast met het maken van plannen. Kijk ook je tuinset even na om te zien of de stoelen en tafel nog in goede conditie zijn. Er zijn op dit moment veel winkels die leuke aanbiedingen hebben, dus dit is het moment om je slag te slaan. Zo weet je zeker dat je op de eerste vakantiedag al heerlijk kunt genieten met de voetjes omhoog – in je eigen achtertuin!