Foto: 000Sandra/wintertuin.jpg

De leukste tips voor jouw ideale wintertuin

Ook in de winter kun je met je tuin aan de slag. Bijvoorbeeld met leuke lichtjes, knisperend haardvuurtje en warme dekens. Wij geven je vijf tips.

bron foto: MBI Tuin

1. Maak het lekker warm

Het is buiten niet al te warm maar dat hoeft je niet tegen te houden. Wat is er nu leuker dan een knisperend haardvuurtje, ga dus voor een mooie buitenhaard. Je vindt deze in alle soorten, maten en prijsklasses.

2. Gebruik hout

Maak eenvoudig zelf een leuke loungebank van houten pallets en kleed hem met dikke kussens, plaids en dekens. Dikke jas, warme thee en heerlijk tegen elkaar kruipen. Tips nodig? Kijk hier om sierkussens online te kopen.

3. Zorg voor groen

Alle kale takken maken je tuin niet veel gezelliger. Dat kan beter! Probeer je tuin eens groen te houden, ook in de winter. Dat zorgt voor veel gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan een buxus, deze blijft het hele jaar groen. Maar ook coniferen, hulst of skimmia zorgen voor kleur.

4. Wat doe je met de deco?

Uiteraard maak je alles af leuke decoratie. Speel hierbij met kleur. Wat dacht je bijvoorbeeld van pompoenen (deze blijven vaak een winter lang mooi), lantaarns of rieten manden?

5. Denk aan de dieren

Help vogels en andere buitendieren in de voor hen moeilijke winterperiode. Maar je tuin niet te netjes, zorg voor bladeren en takken. Hier help je ze enorm mee.

Reacties