Foto: pipowagen-tuin

Waar en hoe koop je een pipowagen?

Net als veel andere Nederlanders ben jij ongetwijfeld ook weleens een pipowagen tegengekomen. Deze worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die een pipowagen in hun tuin hebben staan en mensen de mogelijkheid bieden hier – tegen betaling – in te overnachten. Weer anderen gebruiken hem om deel te nemen aan bepaalde evenementen, zoals een circus. Er zijn ook genoeg mensen die een pipowagen voor de leuk hebben, gewoon omdat zij het een mooi ding vinden. Ben jij ook dol op pipowagens? Dan wil je er mogelijk ook wel eentje in jouw bezit krijgen. Is dit je tot op heden nog niet gelukt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk waar en hoe je een pipowagen koopt.

Online een pipowagen kopen

De kans dat je een pipowagen te koop ziet staan langs de openbare weg, is niet bepaald groot. Mensen die zo’n wagen in hun bezit hebben, zijn er vaak zuinig op. Zij bieden hem dan ook niet snel te koop aan langs de kant van de weg. De wagen kan in dat geval namelijk makkelijk meegenomen worden door iemand met verkeerde bedoelingen.

Wanneer je een pipowagen zoekt, kun jij je beter richten tot het internet. Online wordt er met enige regelmaat een pipowagen te koop aangeboden. Je moet in dat geval alleen wel weten waar je het moet zoeken. In de meeste gevallen moet je wel zelf op zoek gaan naar zo’n wagen, want de kans dat een advertentie jou aan komt waaien is niet groot. Richt je bij voorkeur tot een tweedehands website, zoals te-koop.com. Naast een pipowagen wordt hier ook regelmatig een zigeunerwagen te koop aangeboden.

Wat doe je wanneer je een pipowagen gevonden hebt?

Heb je een mooie pipowagen gevonden en wil je deze kans niet laten lopen? Dan is het belangrijk dat je de juiste aanpak hanteert. Wanneer je nog niet eerder een pipowagen gekocht hebt, weet je mogelijk niet precies hoe je te werk moet gaan. Allereerst is het belangrijk dat je contact zoekt met de verkopende partij. Koop je de pipowagen via een tweedehands website? Dan kun je vaak een bericht sturen naar de verkoper.

Sommige sites bieden jou de mogelijkheid om direct een bod uit te brengen op een pipowagen. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor de wagen, dat is logisch. Verwacht alleen niet dat je een pipowagen spotgoedkoop op de kopt tikt. Nee, want de verkoper is zich ongetwijfeld bewust van de waarde van zijn wagen. Leg je desondanks niet direct neer bij de vraagprijs, maar probeer altijd te onderhandelen.

Eerst bezichtigen, dan pas kopen

Het nadeel van online kopen, is dat je niet weet wat de staat van het product is. Wil je een pipowagen kopen op het internet? Dat kan, maar doe dit nooit zonder dat je de wagen met eigen ogen bekeken hebt. Indien er mankementen zijn met de pipowagen, valt dit direct op. Hierdoor kun je inschatten of de wagen zijn geld waard is. Vind je van niet? Probeer dan wat van de prijs af te krijgen. Wil de verkoper geen water bij de wijn doen? Zoek dan verder naar een pipowagen met een betere prijs-kwaliteitverhouding.

Reacties