Foto: 2017-11/online-hout-bestellen.jpg

Online hout kopen?

Je bent bezig met een klus, een nieuw tuinhuisje of je wilt samen met de buren de gehele schutting vervangen met een nieuwe.

Hiervoor wil je hout gaan halen bij de bouwmarkt, maar waarom zou je niet online je hout bestellen? Wat zijn de voor- en nadelen eigenlijk. We geven je graag wat tips, zodat je met meer zekerheid aan je project kan beginnen.

Laten we beginnen met de nadelen van online hout kopen:

1) De rechtheid van de planken of balken

Als je gaat klussen in de tuin en je gaat een tuinmeubel van hout maken wil je dat je planken en balken recht zijn. Dat is bij een bouwmarkt net iets beter te checken en controleren dan wanneer je het online besteld. Alhoewel je vaak wel uit mag gaan dat de online aanbieders ook kwaliteit aanbieden ofwel ook een fysieke locatie hebben waar je even langs kan rijden.

2)  Vragen die je hebt over het hout

Soms ben je niet helemaal zeker of je wel het goede hout kiest. Is het wel de juiste maat? Welk bevestigingsmateriaal kan ik het beste bij bepaalde planken en of balken gebruiken? Allemaal vragen die net iets makkelijk te beantwoorden zijn door een bouwmarkt medewerker.

3)  Kleur van het hout

De kleur van het hout is natuurlijk lastig te zien alleen van een plaatje. Het kan soms zijn dat houten balken en/of planken soms afwijken qua kleur. Dit is dan wel handig als je die verschillende gelijk kan zien en zo de juiste balken of planken kan kiezen en kopen.

Er zijn vast nog meer nadelen op te noemen, maar laten we ook de voordelen even uitlichten:

1) Rustig uitzoeken

Wanneer je je rustig wilt oriënteren op de verschillende soorten hout die er allemaal zijn, kun je dat natuurlijk het beste doen vanaf de bank met je laptop of ipad op schoot. Even door het gehele assortiment hout heen gaan in een paar klikken. Dat is toch ideaal.

2)  Veel info tot je beschikking

Naast dat je info aan de medewerker van een bouwmarkt kan vragen, kun je natuurlijk ook alle relevante info snel en makkelijk online opzoeken, kom je bijvoorbeeld vurenhout tegen en je wilt weten wat dan het verschil is met douglas hout? Dan heb je online iets meer info tot je beschikking dan die ene bouwmarkt medewerker. Bekijk wel even goed waar je de info vandaan haalt. Dus is het een betrouwbare bron.

3)  Prijzen vergelijken

Wanneer je hout online gaat kopen, kun je wel snel de prijs van het hout vergelijken met andere aanbieders. het grote voordeel is wel dat je snel de goedkoopste aanbieder kan vinden en daar je hout kan bestellen. Het is altijd aan te raden om even van te voren de ervaringen van andere mensen die daar besteld hebben te lezen. Daarnaast is het ook goed om te kijken of ze ook een fysieke locatie hebben, zodat je wel altijd nog zelf naar het hout kan gaan kijken als je wilt.

Wat moet je dus doen?

Eigenlijk moet je doen waar je jezelf het meest prettig bij voelt. Heb je je goed voorbereid en weet je precies wat je nodig hebt? Bijvoorbeeld steigerhouten planken voor je tuinmeubels. Dan kun je het wel online bestellen. Wil je liever nog wat extra info en je tuinmeubelproject bespreken met een specialist dan kun je het beste even een keer langs een bouwmarkt of houtleverancier rijden.

Reacties