Chalet

Lekker genieten in een luie stoel van de rust en een mooie tuin in je eigen huiselijke omgeving doe je bij uitstek in een blokhuis van Hermans Blokhuizen.

Chaletpark krabbenkreek

Chalets op chaletpark Krabbenkreek

Even helemaal weg uit de drukke wereld. Laat alles van u afstromen in ultieme rust, en ben één met de natuur. Echte ontspanning: zon, zee, rust en ruimte, natuurlijke aromaÂ’s van puur hout en de zilte zeelucht. Dit alles is te vinden in de ideale combinatie van een eigen kavel aan de Zeeuwse kust en een blokhut van Hermans Blokhuizen. Lekker genieten in een luie stoel van de rust en een mooie tuin in uw eigen droomblokhuis. Door hierin grote openslaande deuren en vensters te plaatsen haalt u de natuur pas echt binnen! Het brengt de geuren en geluiden van de natuur dicht bij de mens en geeft zodoende sfeer en ontspanning. Een verblijf in een natuurlijke omgeving ontstresst en bevordert de gezondheid.

 

       

 

Blokhuizen

Solide blokhuizen en chalets, opgebouwd met stapelbare wandbalken of rondhout, zorgen voor tientallen jaren van recreatieplezier op uw eigen kavel in Zeeland. Het is een ruime kavel van ongeveer 300m² op een nieuw aangelegd chaletpark. Het chaletpark ligt direct aan de Krabbenkreek, het verbindingsmeer tussen de Oosterschelde en het Grevelingen. Het chaletpark ligt pal achter de dijk, waarbij ook een klein strandje is. Naast het park ligt de haven van St. Annaland welke in 2008 een geheel nieuw uiterlijk verkrijgt. Het aantal aanlegplaatsen wordt vergroot en de boulevard wordt vernieuwd en uitgebreid. Vanaf het chaletpark is het niet alleen mogelijk om te fietsen en wandelen in de prachtige natuur en de historische stadjes die Zeeland te bieden heeft, maar ook om te watersporten. Zowel boven als onder water heeft de Krabbenkreek veel te bieden.

 

 Duinen Krabbenkreek 

Voor welk blokhuis u uiteindelijk kiest, hangt geheel van uzelf. Het blokhuis kan allerlei vormen en maten meten, veel of juist weinig ramen en deuren, één, twee of zelfs drie slaapkamers, grote of kleine verandaÂ… het is uw smaak en ook uw keuze! U kunt een standaardblokhuis of chalet bestellen en hier zelf een indeling naar wens bij maken, of u kunt ook helemaal uw eigen blokhuis of chalet ontwerpen. Het 75 – 90m² grote blokhuis geeft de ruimte die u nodig heeft om geheel tot rust te komen. Het huis is geheel naar eigen wens te ontwerpen en in te delen. De wandbalken zijn 70 of 94 mm met dubbele messing-groef verbinding. Alle huisjes zijn verder standaard voorzien van thermopeen draai-kiepramen en deuren, degelijk hang- en sluitwerk, dakplanken 20mm dikte en funderingsbalken 92x92mm. Tevens is er een stelpost opgenomen voor een keuken en badkamer. De aanleg van gas, water, electra en kabel (internet en tv) wordt verzorgd, evenals de aanleg van de betonnen fundering onder het huis. Verder zijn er vele opties mogelijk als, impregneren, montage en dakbedekking van het huis. U ziet; er is veel mogelijk bij Hermans Blokhuizen! Maatwerk is niet voor niets onze specialiteit. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag advies.

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden over het Chaletpark Krabbenkreek? Vul dan via de volgende link  uw contactgegevens in. Wij nemen dan contact met u op!

 

De omgeving

 

Chaletpark Krabbenkreek

Chaletpark Krabbenkreek is een nieuw park op het Zeeuwse eiland Tholen aan de rand van het dorpje Sint Annaland en is een plekje voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het chaletpark is gelegen aan de Krabbenkreek, het verbindingswater tussen de Grevelingen en de Oosterschelde en is pal naast de jachthaven gesitueerd. De ligging van het park staat garant voor recreatie op het hoogste niveau, met volop natuur, watersport, fiets- en wandelmogelijkheden.

 

Zeeland

Zeeland, groen-blauwe oase met een gouden randje en de meeste zonuren van Nederland! Het waterleven is er veelzijdig, het landleven rijk. Overal proef je de boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen én ... de niet te versmaden streekgerechten! Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een weldadig gevoel van rust en ruimte. Overal ontmoeten water en land elkaar. Zeeland, waar groot en klein nog echt vakantie kunnen vieren.
Zeeland heeft veel te bieden: zee, strand, rust, weidse vergezichten, natuur, fraaie steden en dorpen. Het verleden is voelbaar aanwezig in forten, havens, middeleeuwse stadhuizen en kerken. De deltaprovincie verrast de bezoeker door haar uitgestrektheid en diversiteit. Er valt eindeloos veel te ontdekken. Er zijn mogelijkheden te over voor een actieve vakantie: uitstapjes in de natuur, strandvermaak en zoektochten naar het verleden. Iedereen kan in Zeeland zijn hart ophalen. Zeilers, surfers, zwemmers, sportvissers en duikers voelen zich hier als een vis in het water. Culinaire genieters smullen van zilte lamsoren, mosselen, paptaart en bolussen. Liefhebbers van mooie winkels, sfeervolle markten en gezellige cafés komen volop aan hun trekken.

 Strand2 

Tholen; het best bewaarde geheim van Zeeland
Het eiland Tholen is met zijn pittoreske plaatsjes en zijn prachtige landschap een bijzonder eiland. De ruim veertig kilometer lange zeewering beschermt het land tegen het water. Al fietsend of wandelend ontdek je de mooiste plekjes van Tholen en ervaar je de verstilde natuur. Het landschap op het eiland Tholen is sterk door de mens beïnvloed en in cultuur gebracht. Vooral de zuidkant van het eiland is na de watersnoodramp van 1953 ‘op de schop gegaanÂ’. Het poldergebied aan de noordkant van het eiland is kleinschaliger. Er zijn hier meer dijken met populieren, iepen en wilgen. De buitendijkse slikken en schorren zijn pleisterplaatsen voor watervogels zoals meerkoeten, eenden en steltlopers. Tijdens de vogeltrek zijn het geliefde plekken voor vogelspotters. Vanaf de dijk heeft men daar een goed overzicht over de langstrekkende en foeragerende vogels. De 'slikken van de Heen' worden begraasd door 'prehistorische' Hekrunderen. Vandaag de dag is Tholen van alle kanten bereikbaar. Het eiland Tholen is via de Oesterdam verbonden met Zuid-Beveland. Drie bruggen verbinden de eilanden Tholen en Sint-Philipsland met de provincie Noord-Brabant.

Strand
Sint-Annaland, grootmoeders tijd
Sint-Annaland is genoemd naar de schutsheilige van Anna van Bourgondië, Sint Anna, de moeder van Maria. De schorren aan de noodwestkant van het huidige eiland Tholen werden bedijkt in opdracht van Anna van Bourgondië. Reeds bij de bedijking van de Oudelandsepolder in 1476 werd rekening gehouden met de aanleg van een dorp. De kerk, waarvan de bouw in 1494 werd aanbesteed, werd gewijd aan de schutsheilige van Anna van Bourgondië, Sint Anna. Dit verklaart ook de naam van het dorp, dat door de inwoners ook wel Stalland wordt genoemd. Sint-Annaland is een typisch Voorstraat-dorp. De kerk is gebouwd op de Ring, die de Voorstraat, waaraan de voornaamste huizen stonden, verbindt met de haven. De jachthaven van Sint-Annaland staat in rechtstreekse verbinding met de Oosterschelde. In de Voorstraat staat het Nonnetjeshuis, een 17e-eeuws huis met een trapgevel, waarin drie mensenschuwe zusters woonden. Na de dood van de laatste gingen voor het eerst na jaren de luiken in de gevel weer open.


 

Technische gegevens

Maatwerk

 

Maatwerk betekent: “het binnen de technische mogelijkheden creëren van een blokhuis/chalet dat voldoet aan elke persoonlijke wens”.


STANDAARD beschikt ieder huis over de volgende zaken, of u nu kiest voor een maatwerk blokhuis of chalet of niet:

 

- Isolatie glas
- Hang- en sluitwerk
- Draai-kiepramen
- Wanddikte keuze tussen 50-70 of 94 mm afhankelijk van het standaard type blokhuis
- Dak- en vloerplanken
- Funderingsraam
- Luifel of veranda afhankelijk van het standaard type blokhuis

 

De MAATWERK keuzes zijn ruim:

 

- Wandbalkdiktes vanaf 50mm tot 202mm
- Gelamineerde wandbalken tot 272mm
- Ronde wandbalken tot 250mm en gelamineerd tot 300mm
- Dubbelwandig eventueel voorzien van isolatie
- Alle maten zijn mogelijk

 

Ramen en deuren in diverse kwaliteiten, dus ook voor woonhuizen. Draaikiep ramen bijvoorbeeld met ééngreepbediening en isolatieglas met een U-waarde van 1.5
Wij adviseren u graag bij de opzet van uw blokhuis/chalet. Gezamenlijk maken wij een plattegrond met indeling van ruimtes en situering van ramen en deuren. Vervolgens wordt deze plattegrond door Hermans Blokhuizen uitgewerkt tot een offerte.

Na het verlenen van uw opdracht wordt een opbouwtekening geconstrueerd, die ook technisch aan alle eisen voldoet en daarna ter controle aan u wordt aangeboden. Na uw akkoordverklaring gaat het blokhuis/chalet in productie. Op de afgesproken leverdatum zal uw droomhuis worden geleverd en u kunt starten met de bouw.

 

Wanneer u ervoor kiest om de opbouw niet in eigen beheer te doen, maar te laten uitvoeren door een technisch zeer ervaren montageteam, dan kunt u hieronder meer informatie vinden over ons mantage team.

 

   

 

Montage
Het huis of de chalet van uw keuze kunt u in eigen beheer opbouwen. Dit wordt u eenvoudig gemaakt door de bijgeleverde handleiding en de duidelijke nummering op de balken. Het enige wat u hiervoor nodig heeft zijn wat extra behulpzame handen bij het stapelen. Dit geldt zeker voor de kleine tot middelgrote modellen.

Wilt u het opbouwen van uw blokhuis of chalet meer aan vakkundigen overlaten, dan kunnen wij u ons montageteam adviseren. Dit team bestaat uit specialisten die uw blokhuis met snelheid en vakmanschap opbouwen. Ook de fundering en eventuele dakbedekking kan door hen geplaatst worden. Aan u de keuze!

 

       

 

Impregneren
Waterwerende componenten toegevoegd aan houtverduurzamingsmiddelen verbeteren de eigenschappen van hout aanzienlijk. Een impregnering met deze combinatie voorkomt vochtopname door de houtcellen, vermindert krimp- en zwelbewegingen alsmede scheurvorming, en geeft het hout een mooi aanzien.

 

Hout speelt reeds van oudsher een belangrijke rol in het leven van de mens; het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen een voorkeur hebben ontwikkeld voor dit materiaal. Gebleken is dat bij de aankoop van hout, het uiterlijk kritisch wordt beoordeeld en vaak van doorslaggevende betekenis is. Dit aspect verdient daarom speciale aandacht en daarbij zijn houtverduurzamingsmiddelen en waterwerende producten van essentieel belang. Door middel van impregneren onder vacuüm en druk met een toegelaten houtverduurzamingsmiddel waaraan ULTRAWOOD is toegevoegd, wordt bereikt dat het behandelde hout tot grote diepte niet alleen schimmel- en insectenwerend maar ook waterwerend is, en niet, zoals dat bij bespuiten of dompelen het geval is, alleen aan het oppervlak.