Foto: Smart gardening 2018

Smart gardening 2018

Noviteiten voor tuin techies

Van minimalistische stadstuin tot weelderig mini-park: een droomtuin creëren wordt steeds gemakkelijker gemaakt dankzij technologie. In 2018 zien we dat slimme technologieën nog meer toegepast worden in de tuinwereld. Het gras maaien, de heg snoeien en de dakgoot reinigen: tuinmerken maken het ook mensen die geen groene vingers hebben gemakkelijk om te tuinieren. Niet alleen omdat tuinieren leuk en gezond is, het is ook belangrijk voor het milieu dat we onze tuinen in groei en bloei houden. Meer groen en minder tegels in de tuin zorgen er tenslotte voor dat regenwater beter afgevoerd kan worden. De tuinmerken WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet presenteren de nieuwste slimme tools voor 2018.

Trend 1: De nieuwe generatie robotmaaiers – 3 noviteiten van Robomow, Wolf-Garten en CubCadet

Trend 2: Ergonomisch tuinieren, zonder spierpijn: de dakgoot reinigen met 1 product, zonder ladder én een snoeischaar met kantelbaar mes

Trend 3: Efficiëntie: een maaimachine waar je geen bochten mee hoeft te maken en een multifunctionele accu voor de (semi-)professionele tuinder

 

Trend 1: Robotmaaiers: voor de mini- én megatuinen van Nederland

Techies- Laat de robotmaaier het werk maar doen. Robomow introduceerde vorig jaar een serie slimme robotmaaiers die moeiteloos ieder hoekje van het gazon maaien. Met de app wordt het nog gemakkelijker gemaakt; hiermee stel je de weekagenda in en gaat de Robomow maaier aan het werk wanneer jij het hebt ingepland. Bovendien kun je van afstand volgen of hij op schema ligt en wat de batterijduur is. De Robomow maaiers zijn verkrijgbaar vanaf € 499,00. 

Perfectionisten - WOLF-Garten lanceert in 2018 haar eerste serie Loopo robotmaaiers, herkenbaar aan de bekende kleuren rood en geel. De Loopo S doet (bijna) geruisloos haar werk in kleinere tuinen waar precisie geboden is: met oog voor detail maait zij ieder lastig hoekje. De grotere Loopo M is geschikt voor XL tuinen en heeft de power om ook wat hoger gras te maaien. Beide modellen werken met een pincode om ze te schermen tegen diefstal. De WOLF-Garten Loopo robotmaaiers zijn verkrijgbaar vanaf € 549,00. 

Krachtpatsers - Het merk Cub Cadet, vooral bekend van de professionele grasmaaiers, komt ook voor het eerst met een serie robotmaaiers, de krachtige XR serie is snel, precies en geschikt voor gazons tot wel 5000m2. De XR robotmaaiers zijn krachtpatsers met hun 200 Volt motor en LiFePO batterijen, die tweemaal zo lang meegaan als de traditionele Li-ion batterijen. De Cub Cadet XR robotmaaiers zijn verkrijgbaar vanaf € 1.199,00.

 

Trend 2: Ergonomisch tuinieren (zonder spierpijn)

Veel tuinklussen vragen een goede basisconditie én soepele spieren. Om spierpijn te voorkomen wordt veel tuingereedschap meer ergonomisch gemaakt. Een voorbeeld is deze WOLF-Garten elektrische heggenschaar met een mes dat 180 graden draaibaar is zodat de gebruiker gemakkelijker overal bij kan, zonder spieren en gewrichten te veel te belasten. De heggenschaar is beschikbaar met een meslengte van 45 cm (HSE 45V,), 55 cm (HSE 55V) en 65 cm (HSE 65V) en is verkrijgbaar vanaf € 139,95.

Een andere klus die WOLF-Garten aangenamer maakt is het reinigen van de dakgoot. Deze dakgootreiniger GC-M combineer je eenvoudig met een telescopische steel waardoor men vanaf de grond bij de goot kan en er geen gevaarlijke ladder meer nodig is. De reiniger heeft aan de ene zijde een borstelkop met geïntegreerde schraper én een schep aan de andere zijde. De steel en de vervangbare borstel maken onderdeel uit van het bekende Multi-star® klik-systeem, dat dit jaar haar 35-jarige jubileum viert. De telescopische steel is verkrijgbaar vanaf € 29,95 en de dakgootreiniger heeft een adviesprijs van € 44,95.

 

Trend 3: Efficiëntie dankzij technologie

Geen snoer, wel de power! Cub Cadet, het merk voor de (semi) professionele tuinder introduceert een 80V accu die compatibel is met alle 80 Volts Cub Cadet apparaten: van gazonmaaier en bladblazer tot gazontrimmer en heggenschaar. Het 80 V Li-ion Dura System is vanaf 2018 verkrijgbaar. Een 80V accu heeft adviesprijs van € 199,95, de lader is € 99,95. 

Daarnaast presenteert Cub Cabet innovatieve Zero Turn machines die het mogelijk maken om twee keer zo snel te maaien. Doordat deze maaiers om hun eigen as kunnen draaien hoeft men geen tijd meer te verspillen aan het maken van moeilijke bochten. Het instapmodel, de Z1 122 met de economisch verantwoorde Kohler EFI motor, heeft een bereik van 12.000 m² per uur. De buitengewoon krachtige Z7 183 voor de professional met het grootste verkrijgbare maaidek van 72”, behaalt een bereik van 18.000 m² per uur. Adviesprijzen vanaf € 8.999,00.

Reacties