string(1) "p"

Kinderen en kunstgras

De combinatie kunstgras en kinderen brengt vragen met zich mee. Is het wel veilig voor kinderen? Krijgen ze geen schadelijke stoffen binnen?

Kunnen kinderen op het kunstgras voetballen en spelen? Blijft mijn tuin nog wel mooi? Levert het geen beschadigingen op? Allemaal begrijpelijke vragen wanneer je een gezin hebt.

De veiligheid van kinderen

Kunstgras is volkomen veilig voor kinderen. Tijdens het spelen op het kunstgras zullen zij geen schadelijke stoffen binnenkrijgen. Doordat de ondergrond van het kunstgras zacht is, zullen kinderen zich niet snel pijn doen wanneer ze bijvoorbeeld vallen. Kinderen kunnen daarom ook prima spelen op het kunstgras. Voetballen, spelen op een speeltoestel, trampolinespringen, noem het maar op. Het is allemaal mogelijk.
Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat kinderen met een allergie, denk aan hooikoorts, vrijwel weinig tot geen last zullen hebben van pollen of grasstof. Het gras wordt niet gemaaid, waardoor er minder sprake is van stof of pollen.

De conditie van het kunstgras

Je kunt je natuurlijk afvragen of de conditie van het kunstgras intact blijft wanneer kinderen in je tuin spelen. Kunstgras is eenvoudig schoon te houden en zal ook niet verkleuren. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over kale of rare plekken in het gras. Het sterke materiaal van het kunstgras zorgt ervoor dat het niet gaat slijten. Ook na een flinke regenbui kunnen kinderen vrij snel weer op het gras spelen. Het wordt niet beschadigd wanneer kinderen na de regenbui op het gras gaan spelen. Het kunstgras droogt snel op en zal ook niet snel glad worden. Bovendien zal het kunstgras juist schoon worden door een regenbui en zal dan ook geen vlekken achterlaten bij zowel het kunstgras als de kleding van je kinderen. Een ideale situatie voor een gezin.

Een duurzame conclusie

Je kunt dus concluderen dat het aanleggen van kunstgras duurzaam is. Het kunstgras kan tegen een stootje en zal niet snel beschadigden. Naast het feit dat kinderen veilig op het kunstgras kunnen spelen, blijft je gazon in een uitstekende conditie. Doordat het onderhoud van kunstgras vrij eenvoudig is, gaat het langer mee. Kortom: Het aanleggen van kunstgras creëert een duurzaam en kindvriendelijke tuin.