Foto: 2017-11/Is-jouw-speeltoestel-winterklaar.jpg

Is jouw speeltoestel winterklaar?

Nu de winter er weer aankomt is het weer even rustig omtrent de speeltoestellen voor in de tuin.

Mocht er toch nog op gespeeld worden dan kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn voor de kinderen. Nu de herfst weer is begonnen kunnen de speeltoestellen erg glad worden, waardoor de kinderen kunnen uitglijden. Hoe kun je jouw speeltoestellen winterklaar maken, waardoor kinderen er veilig op kunnen spelen?

Bladeren verwijderen

Bladeren kunnen erg gevaarlijk zijn op een speeltoestel. Wanneer de bladeren op het speeltoestel vallen en niet snel verwijderd worden, kunnen deze bladeren erg glad worden. Tevens kunnen de bladeren het speeltoestel aantasten doordat ze gaan rotten. De tip voor bladeren op speeltoestellen is dus om deze regelmatig te verwijderen. Het ziet er ook nog eens een stuk netter uit!

Losse accessoires naar binnen

Het is verstandig om losse accessoires zoals schommels, speelgoed en losse glijbanen naar binnen te halen in de herfst. Door deze toestellen naar binnen te halen worden ze minder aangetast door de weersinvloeden in de herfst en in de winter. Hoewel het speelgoed over het algemeen goed tegen verschillende weersinvloeden kan, is het toch verstandig om deze naar binnen te halen. Zo gaan ze niet alleen langer mee, maar blijven ze ook veiliger in het gebruik. Een win-win situatie dus.

Controleer de speeltoestellen

Weersinvloeden en verschillende temperaturen kunnen veel doen met verschillende materialen. Zo kunnen materialen uitzetten of krimpen, waardoor bepaalde schroeven en moeren losser kunnen gaan zitten. Hierdoor is het zeer aan te raden om de speeltoestellen regelmatig te controleren op loszittende schroeven of moeren. Op deze manier weet je zeker dat je kinderen op een veilig toestel kunnen spelen. Het is dus aan te raden om elke keer voordat de kinderen gaan spelen op het toestel even te controleren of alles nog goed vast zit.

Lekker naar buiten blijven gaan!

In de winter is het belangrijk om lekker naar buiten te blijven gaan. Doordat er in de winter minder zonuren zijn is het moeilijker om aan de vitamine D te komen. Hierdoor is het belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan in de winter, zodat je toch nog wat zonlicht mee kunt pakken. Tevens bouw je een sterkere weerstand op als je regelmatig naar buiten gaat als het koud is.

Dus, zorg ervoor dat jouw toestellen winterklaar zijn zodat de kinderen er veilig op kunnen spelen in de herfst en in de winter. Door ook in de winter buiten te spelen voorkom je dus niet alleen een tekort aan vitamine D, maar bouw je ook een sterkere weerstand op tegen verkoudheden.

Reacties